Bokprojekt

Författande, Drömmar, BokprojektJag skriver en hel del. Både genom bloggandet och på jobbet och jag trivs med det. Jag gillar helt enkelt att skriva och det jobbas just nu med ett bokprojekt.

Men ibland känns det lite enkelspårigt att bara skriva mina personliga updates, om nyheter, politik och andra saker som jag gör ofta, och då behövs det en ventil. Något annat att skriva om helt enkelt.

Just nu håller jag på med en novell, en skönlitterär självbiografi och en sci-fi med humoristisk ton. Det blir som att jag förflyttar mig till en annan värld när jag skriver och jag känner att jag mår bra av det. Jag skriver när jag känner att jag behöver det och har väl egentligen ingen pli på det, men jag vet att jag egentligen borde ha det. Det är inte alltid man har humöret för det, eller ens tid eller ork. Men en dag så ska åtminstone någon av dem bli klar, jag lovar! 😉

Nyligen var det en bokmässa här i staden, vilket inspirerade mig att börja skriva igen. Vilket jag också gjorde. Inte på min bok utan på ett helt annat projekt, ett socialt experiment, och jag gillade det. Det är som om fingrarna får eget liv och börjar dansa runt på tangentbordet. En vild, abstrakt dans som ingen vet hur den ska sluta. Att skriva är spännande. Man vet aldrig vad ens hjärna kommer att göra för krumsprång härnäst! 🙂

Bokprojekt eller ej, men skrivas ska det. Skam den som ger sig!

 

4 tankar på “Bokprojekt”

  1. Bättre sent än aldrig 🙂 Läste genom den, riktigt bra, fint flyt i berättelsen vilket är svårt att få till när man skriver på nätet.
    Men du kunde lagt in lite mer nerv i sista stycket, typ mer fysisk beskrivning. T.ex. kände svettdropparna som trängde fram ur pannan eller hjärtats bultande överröstade nästan skrålet i lokalen. Kanske inte så bra exempel, men du förstår nog hur jag menar.
    Man skall maxa när man bygger upp en cliffhanger.
    Tar del 2 senare. Fortsätt gärna.

    Svara

Lämna en kommentar

16 + ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.