Statsapparaten är där för att hjälpa – men vi kan inte nå dem och ingen vet någonting

Jag råkade se en skrattretande sammanställning av hur Sveriges enorma statsapparat med alla dess experter är nästan omöjliga att få ett rakt svar från.

Ulf Bejerstrand gjorde ett inslag på hans Youtube-kanal där han efter nästan 4 timmar inte blev ett skvatt klokare, trots ett otal försök att få någon på våra myndigheter att ge information. En tjänsteman (eller snarare kvinna) lade på luren och det måste man ju reagera på. Är det så hon tjänar sin lön, att avfärda folk? Att hela statsapparaten uppenbarligen inte har några svar utan bara hänvisningar till andra som förhoppningsvis, vet något alls. Som i sin tur hänvisar till andra avdelningar. Eller kan det i själva verket vara så att vår allsmäktiga statsapparat är så invecklad och att varje anställd (över 260.000 st) bara gör sin lilla del och inte har en aning om helhetsbilden? Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Hur många experter som helst men ingen kan svara på en enkel fråga.

Hur som helst, ännu en härlig session med fantastiska Ulf Bejerstrand och man får i alla fall säga att detta är tragikomik när den är som bäst 😀

141550cookie-checkStatsapparaten är där för att hjälpa – men vi kan inte nå dem och ingen vet någonting