Vem kan man lita på nu för tiden?

Som rubriken, vem kan man lite på numera? De senaste två åren har jag uppmärksammat detta fenomen att folk ofta säger eller lovar något och gör sedan tvärtom. Så det har gått en en lång period innan jag äntligen ställer frågan, vem kan man lita på?

Måhända är det så att jag numera är mer vaken och uppmärksam på detta men det bär mig emot då jag alltid har trott att alla människor har något gott inom sig. Jag har hela livet levt efter att hålla mitt ord, till vilket pris som helst. Har jag lovat något så håller jag löftet om jag så ska krypa dit. Det är en hederssak och en ärofylld sak att hålla sina löften – och att självklart inte fara med ljug eller överdrifter. Det har alltid varit min måttstock, att mig ska man kunna lita på. En period trodde jag också stenhårt på att andra kulturer värderar detta högre än kanske västvärlden gör, men återigen gick jag bet.

Jag vill så gärna tro att det finns fler människor med heder och stolthet i att göra rätt, agera medmänniska på bästa sätt, vara hjälpsam och ärlig. Men sanning att säga har jag börjat känna mig väldigt ensam. Detta har medfört att jag isolerar mig allt mer och går nästan aldrig ut för att träffa människor längre. För de har gång på gång bevisat sitt värde. Jag känner inte tillit till någon alls längre då ego tycks styra detta samhälle med järnhand.
Kanske jag inte är ensam om att ha uppmärksammat detta fenomen?

141390cookie-checkVem kan man lita på nu för tiden?