Ensamhet är ganska bra trots allt

När ska man ge upp? När har man fått nog av att vara den udda, den som sticker ut, att vara den originella och den som kämpar emot strömmen av döda fiskar?

Jag förlorade en vän idag. Svenska vänner har jag redan gett upp, de vet inte vad genuin vänskap är ändå, så jag siktade på annan typ av vänskap. Av en annan kultur. Men det sket sig såklart det också. Det var troligtvis ett missförstånd men jag orkade inte kämpa för den och gav upp väldigt snabbt, utan att protestera. Men det är okej. Människor kommer och går. För som jag alltid har sagt, att den enda som kan styra din skuta mot lycka är du själv. Det är den enda du kan lita på. Så sant som det är sagt.

Men jag njuter av ensamheten och varje dag är ett rent nöje. Jag gör vad jag vill, när jag vill, hur mycket jag vill. Jag har full kontroll på allt, lever billigt men bra, jag njuter av god mat, gott sällskap och jag mår alldeles förträffligt samtidigt som pengarna rullar in. Livet kunde faktiskt inte vara bättre än nu.

Med andra ord, det faktum att ”du” sade upp vår vänskap rör mig inte i ryggen. Lika lite som att jag som vanligt kämpar emot alla andra, ser och gör saker utanför boxen och vägrar följa strömmen. Jag trivs med det! Jag hade gärna hjälpt dig med alla dina besvär men jag kan även sätta tid och energi på annat, saker som berikar mig själv. Det är helt okej!

Som sagt, den enda som kan styra din skuta mot lycka är du själv och det är exakt vad jag gör. Med nöje. För jag vet att det är det enda rätta och vägen för mig att nå en bättre plats än du någonsin kan ana. Ensamhet är något jag brukade böla över men nu njuter jag av det. För det är den enda sanna vägen att gå.

Jag måhända ha ganska höga men enkla krav på vänskap, men om du inte kan färstå och hålla dig till den standarden är lösningen ganska enkel. Du kan helt enkelt dra åt helvete och bry dig inte om att ens försöka hålla kontakten. För jag kunde inte bry mig mindre. Du har redan bevisat dig genom dina handlingar.

140240cookie-checkEnsamhet är ganska bra trots allt