Veckans asgarv: Susan Diane Wojcicki, verkställande direktör för Youtube får en utmärkelse för yttrandefrihet.

Susan Diane Wojcicki, född 5 juli 1968 i Santa Clara County, Kalifornien, USA, är en amerikansk ekonom som sedan februari 2014 är verkställande direktör för Youtube. Samma plattform som de senaste åren har censurerat mer än någonsin när det gäller känsliga ämnen, såsom ifrågasättande av lämpligheten i massvaccineringar, som föreslår alternativmedicin och som vill föra debatter och diskussioner om heta ämnen. Men icke, de stängs av en efter en utan någon förklaring alls från Youtube. Detta är inte ovanligt alls.

Ändå får Susan en utmärkelse för att ”hon främjar yttrandefriheten” vilket för mig och många andra är skrattretande. För Youtube och Susan i spetsen gör exakt tvärtom. Ännu roligare och mer bisarrt blir det när man ser att utmärkelsen – sponsras av Youtube själva!

 

För mig är det väldigt oroväckande att gigantiska, amerikanska företag har makten att tysta människor oavsett vilket land kreatören skapar i. Använder du Youtube är du i deras händer och de kan göra precis vad de vill med ditt material – som är deras.
Det är också väldigt oroväckande att ett fåtal människor sitter som ägare eller delägare till hundratals mediakanaler. Det finns många hemsidor som har skrivit om detta under många år så det är enkelt att hitta material om det. Testa själv.

Whoever controls the media, controls the mind.
Jim Morrison

Visste ni förresten att det nyligen raderades en facebookgrupp med över 200.000 medlemmar, bara för att de ifrågasatte pågående vaccineringar, testerna, isoleringen och ansiktsmasker? Samma sak händer läkare och forskare med samma frågor. De som får sina konton raderade hamnar på andra plattformar som värnar om det fria ordet, såsom BitChute. Som jag tidigare har skrivit om blev även mediapersonligheten Wendy Williams konton raderade från sociala medier då hon i en intervju med tevedoktorn Dr. Oz rakt ut sa att hon tänker inte vaccinera sig, för att hon helt enkelt inte litade på vaccinerna.

Hur länge jag själv får vara kvar är oklart, därav att jag tar back-up definitivt oftare idag än förr. Ifall jag blir raderad finns jag även på BitChute, dock är jag inte aktiv där just nu. Men det kan ju snabbt ändras.

138450cookie-checkVeckans asgarv: Susan Diane Wojcicki, verkställande direktör för Youtube får en utmärkelse för yttrandefrihet.