Vaccin eller inte? Det är frågan.

Vill du ha vaccin mot covid-19 eller inte? Det verkar som att många fortfarande är tveksamma och i många länder demonstreras det, i synnerhet mot restriktioner och människors numera begränsade rätt till frihet och i grund och botten, mänskliga rättigheter.

Vad jag först och främst vill veta är om biverkningar. Efter lite googlande hittar jag två artiklar och båda är gamla. Vore det inte intressant och framförallt ett högaktuellt ämne som bör lyftas fram? Men nej, den ena artikeln är från Ny Teknik, daterat 13 januari 2021 och den andra är från Göteborgsposten, daterat den 2 december 2020. En smula konstigt, kan man tycka, att det inte skrivs mer om detta.

Är vaccinen godkända i Sverige? Ja, det är hittills, enligt Läkemedelsverket, än så länge (2021-03-10) tre godkända vaccin mot covid-19 och de är följande:

Rapporter från den brittiska sjukvården, alltså offentliga handlingar, visar att det inte är helt riskfritt att ta vissa vacciner. Det nämns bland annat Pfizer/BioNTech (PDF-fil) där bland annat hjärtstopp har en oroväckande hög siffra. Det nämns även AstraZenecas vaccin (PDF-fil) där ett antal hjärtinfarkter har inträffat och av 18 fall har 10 avlidit.

Varför är människor tveksamma mot att få vaccinet då? Förutom ovanstående orsaker, vad jag förstår är det främst för att vaccinet omöjligt har hunnit testas ordentligt och människor är oroade över biverkningar och vissa påstår att vi inom ett halvår kommer att se siffor som vittnar om massdöd. Samtidigt går stora, välkända och meriterade nyhetskanalen Sky News ut och menar att detta inte längre är en konspirationsteori, utan rätt och slätt är en konspiration med ändamålet att minska världens befolkning. På något sätt är också Bill Gates inblandad i detta och han har dessutom investerat över 10 miljarder dollar i framställande av vaccin. Enligt dokumentation på ett av Microsofts tagna patent utförligt beskrivs  sambandet mellan 5G-teknologi, nanoteknik och massvaccineringar vilket är starkt oroväckande.

Obekväma uttalanden om vaccinmotstånd blir borttagna. Den väletablerade affärskvinnan, författaren och mediapersonligheten Wendy Williams sa nyligen i en tv-intervju med Dr. Oz att hon helt enkelt inte kommer att ta vaccinet, varpå inslaget är nästan omöjligt att hitta på internet idag. Ungefär samma sak hände Rachel Reenstra som under 30 år har dokumenterat djurlivet för Sea World men som uttalade sin tveksamhet inför en vaccinering mot covid-19 och som nu har hela sin dokumentation raderad från internet.

Säger expertisen något emot vaccinering? Ja, det finns faktiskt flertalet läkare, forskare m.m. som varnar om att ta vaccin mot covid-19 men de hörs inte i massmedia. Hör flertalet av dem i slutet av följande klipp men jag rekommenderar starkt att se hela klippet. Max Igan är en välanlitad talare som innan pandemin höll föredrag över hela världen och många gånger har han haft rätt i saker som gammelmedia rapporterar om flera månader senare. Hans uttalanden väcker självklart folks ifrågasättande och ibland ilska, men han har upprepade gånger haft helt rätt.

Faktum är att flertalet läkare, forskare och fredsaktivister har slutit samman i ett internationellt samarbete i något de kallar ”The World Doctor´s Alliance” som vars mål är att ge allmänheten sanningen om corona och covid-19 där de bland annat säger att denna pandemi inte är så allvarlig utan det är något media just nu livnär sig på. De säger också, såsom många andra källor, att viruset inte har dödat flest människor, men att nedstängningarna av samhällen och dess konsekvenser har skördat mer liv och att pandemin inte är värre än en vanlig influensa.

Det talas också om något som kallas för ”The big reset” men vad är det? Att jorden står inför stora utmaningar råder ingen tvekan om och det påtalas varje år då vi passerar gränsen för att konsumera mer än vad jorden kommer att orka med. Trots detta slås nya säljrekord varje år, samtidigt som befolkningen i och med längre livslängd ökar, vilket påfrestar jordens kapacitet än mer. Dessutom påverkar framförallt västvärldens konsumtions- och produktionstakt vår miljö. Detta är förstås ett hot även mot mänskligheten, varpå det menas att ett bra sätt att motverka dessa gigantiska problem är att göra något drastiskt. Med andra ord, människorna är problemet och då måste de begränsas – och ett bra sätt vore genom att skapa en pandemi och för att sedan ha fullständig kontroll, producera vaccin som av många skeptiker tros innehålla nanorobotar. Dessa otroligt små robotar ska i så fall kunna injiceras i människokroppen för att i bästa fall kunna döda fientliga celler och virus och det sägs att ännu har det bara prövats på katter. Men man kan också ställa sig frågan, kan inte nanorobotar göra andra saker med kanske rentav skadliga uppsåt, hur långt har tekniken kommit och hur kan detta påverkas av 5G-teknologin som just nu byggs ut i hisnande fart världen över?

Har jag själv bestämt mig? I ärlighetens namn har detta varit mycket svårt. Eftersom jag är kroniskt sjuk i diabetes, plus har flera senkomplikationer, är jag en riskgrupp oavsett om vi pratar covid-19, en kraftig förkylning eller en säsongsinfluensa. Eller varför inte, av biverkningarna av ett vaccin? Om det går riktigt illa, i vilket av de tre scenarierna som helst, kan jag mycket väl stryka med. Det betyder inte att jag isolerar mig för allting, det går ju rentav inte för hur skulle man i så fall leva utan någon som helst social kontakt? Dessutom måste man träna immunförsvaret och det gör man bland annat genom att utsätta sig för social kontakt. Dessutom tror jag, och som många forskare och läkare håller med om, måste man ha en bra grund att stå på för de bästa förutsättningarna att klara en virusinfektion och då menar jag att ha bra koll på ens kosthållning. Jag äter en balanserad och reguljär kost med en blandning av mycket frukt, grönsaker, nötter, ett och annat så kallat ”superbär”, fröer, en lagom dos av diverse kosttillskott, omega 3 med andra viktiga fetter samt att få en dos D-vitamin genom små promenader i solen samt att definitivt hålla sig ifrån folksamlingar och att inte dricka alkohol. Alls. Sedan är det förstås viktigt med sömnrutiner och att inte ha det kliniskt rent runtomkring sig utan, som sagt, träna immunförsvaret lite varje dag. Jag har inte vaccinerat mig sedan barnsben och någon enstaka gång har jag råkat få influensa, i övrigt är jag väldigt frisk och mår väldigt bra faktiskt, och förhoppningsvis kommer det att fortsätta så.

I frågan om jag tänker vaccinera mig så är jag fortfarande tveksam men förr eller senare blir vi alla tvungna att välja. Jag tänker fortsätta gräva i detta men jag har känt ända sedan första vågen, att något inte står rätt till. Det är för upphaussat. Samtidigt måste jag också påminna alla att vi kan inte förlita oss på mediernas rapporteringar eller foga oss till vad alla andra tycker. Detta är ett högst personligt ställningstagande som jag anser, för att motverka möjliga påhopp och trakasserier, att man bör hålla det privat. Så länge det går åtminstone för än så länge är det inte påtvingade åtgärder och tråkiga konsekvenser för alla som vägrar att falla in i ledet. Tyvärr anar jag att det kommer även hit och då blir frågan om man ska acceptera vad som helst? Dock håller jag mig hellre till fakta och forskning som ännu inte har blivit påverkat av politikers eller medias påtryckningar. Vissa säger att detta är bibliska tecken, där jag själv är mycket tveksam om det, men visst har det verkligen sina likheter med vissa förutsägelser. Paralleller dras också till vad som hände i Tyskland före andra världskriget och hur människor delades upp i önskvärda och icke önskvärda människor, vilket säkert kan bli effekten av vaccinerad eller ej vaccinerad. Just nu håller dessa grupperingar definitivt att delas upp under väldigt ohumanitära förhållanden. Grönt ”kort” = vaccinerad, ger dig möjligheten att leva som vanligt, har du inte ett grönt kort kommer din tillvaro att bli starkt begränsad och under väldigt svåra förhållanden.
Att media fullständigt frossar i detta ämne är för övrigt ganska äckligt. Att späda på människors rädsla på det sättet till den grad att ingen vet någonting med säkerhet. Ja, en virusstam muterar sig själv, som det ska vara. Nej, att ha munskydd utomhus är liksom felvänt. Alkohol försämrar immunförsvaret och svaret på allting är inte vare sig 42 eller dasspapper.

Framtiden ser dock väldigt mörk ut, det får jag erkänna, men samtidigt – på något sätt ska man ju ändå lämna jordelivet. Nu eller senare, det är frågan. Men som fri eller under total kontroll?

137770cookie-checkVaccin eller inte? Det är frågan.