Debatten om mens och bajs. Eller mäns bajs?

I morse lyssnade jag på nyheterna på radion när jag hörde att ett av Sveriges största fackföreningar, IF Metall har börjar debattera om kvinnor och om deras perioder av menstruation. Eftersom det är en helt naturlig sak. Gissa vad? Att bajsa är också naturligt men det ser jag inga diskussionsforum på jobbet om. Men låt oss för all del alla sitta runt fikabordet och diskutera mina senaste upptäckter i toalettskålen i morse. Jag slår vad om att mina arbetskamrater och min chef är väldigt ivriga att höra om mina fynd.

Det är en könssak, säger du? Okej då, låt oss ha diskussioner på Sveriges alla arbetsplatser om rakning av skägg, trimning av mustascher eller varför inte prostataundersökningar? För det är en naturlig del av mäns liv.

Kanske är det bara jag men jag trodde att arbetet innebar att arbeta och inte gå med i paneldebatter om kroppsfunktioner.

137640cookie-checkDebatten om mens och bajs. Eller mäns bajs?