Folk flyr de stora sociala mediaplattformarna

Miljontals människor har insett hur hotad integriteten är och hur viktig Freedom of speech är på sociala medier. Resultat är att de hittar alternativ och följdaktligen flyr miljontals människor till andra sociala mediaplattformar.

Inte alls överraskad verkar inte svenskarna göra detsamma utan de sitter lugnt i båten. Jag gissar att det har ett antal anledningar. För det första är det jobbigt att förlora sina bekanta och ännu jobbigare, att försöka samla dem på ett och samma ställe – om det ens är möjligt. Men detta kanske är vad som gäller, att man helt enkelt får besöka ett flertal ställen på nätet för att hålla kontakter levande och uppdaterade. Själv tror jag inte att åtminstone det svenska folket kommer att göra så, främst för att vi är för lata.

En annan anledning till att det svenska folket knappast kommer att flytta på sig är att de inte tycker att integriteten är så viktig. Samtidigt bör man tänka på att man aldrig saknar det man redan har. Att fenomenet med övervakade och strypta sociala mediaplattformar alltmer börjar likna vad som skedde innan världskrigen verkar alla ha missat. I sammanhanget hör man också ofta att ”-Men jag har ju inget att dölja” och jag brukar svara att det finns inga garantier att vad vi säger och skriver idag, inte kommer att utnyttjas mot oss i framtiden. Internet is forever, som det brukar sägas.

Whoever controls the media, controls the mind. Jim Morrison
För egen del har jag sedan några år tillbaka vidtagit åtgärder och registrerat konton på ett antal andra sociala mediaplattformar som förutom värnar om integriteten, tryckfriheten och demokratin också är gratis och funktionsmässigt är väldigt lika giganten Facebook och Youtube. För Anders Frihamn gäller, som trogna läsare redan vet, BitChute och Minds, dit alla naturligtvis är varmt välkomna.
137280cookie-checkFolk flyr de stora sociala mediaplattformarna