Jag bryr mig om demokrati och avslutar sociala konton.

När en viss president får alla sina konton raderade kan man undra hur det är ställt med vår demokrati. Ledaren av ”den fria världen” har tystats på de stora plattformarna.

Egentligen är jag inte förvånad alls, det var bara en tidsfråga. Men om jättarna kan tysta en av världens mäktigaste män kan de helt klart tysta vem som helst och under de senaste två åren har ett flertal stora kanaler och konton tystats. Varför? Det handlar såklart om politik, PK-maffia och agendor utan hänsyn till någon. Detta är som att ge vår demokrati en redig fetsmäll.

Med detta skrivet får man väl hoppas att man inte är för provokativ, men man vet ju aldrig. Därför har jag nu flyttat alla videoklipp från Youtube och istället lagt dem på BitChute som än så länge står upp för det fria ordet. Mitt konto på Twitter är sedan länge borttaget, Instagram och LinkedIn likaså. Snart även mitt konto på Youtube och det sista jag har kvar är Facebook men jag arbetar på ett sätt att kunna ta mig därifrån också. Ju förr desto bättre. Jag har även konton på Minds och WeMe men har ännu inte bestämt mig vilket jag ska välja.

Alla ovan nämnda sociala plattformar är amerikanskt ägda, likaså Google, varav jag ger tipset att använda sökmotorn duckduckgo istället. Facebook har jag bytt ut mot Minds även om jag inte skriver mycket där. I huvudsak är det denna blogg som uppdateras.
Även om inte demokrati är felfritt så är det ändå det bästa system vi kan ha. Du kommer inte att inse det eller sakna den förrän den är borttagen.

Värna om vår demokrati

Läs även artikel i DN där tryckfrihetsexperten Nils Funcke uttalar som om plattformarnas censur samt insändare ”I ett slag tog Facebook bort 7.000 kontakter”

EDIT: Nu finns vi inte längre på Minds heller utan detta är enda kanalen ut.

137180cookie-checkJag bryr mig om demokrati och avslutar sociala konton.

2 tankar på “Jag bryr mig om demokrati och avslutar sociala konton.”

  1. Man ser hur lätt det är att styra och uppvigla vilsna och ibland sjuka människor. På ett sätt kan jag tycka att det var bra gjort att stänga hans konton, men som du skriver är det givetvis inte bra att plattformar kan styra vad som är okej i deras ögon.
    Jag tror att en blogg på egen domän/webbhotell är det bästa, så som du har.

    • Ja än så länge fungerar ju det 😀
      Sant, Trumpen har ju alltid varit lynnig och rentav farlig enligt vissa, men att de inte stängde av den mannen tidigare. Jag vet inte orsaken men jag antar att det som vanligt handlar om pengar och definitivt om pengar. Händer det något märkligt? Follow the money.

Kommentarer är stängda.