Hur sociala media söndrar samhällets sociala struktur

Som sagt är jag inte längre del av sociala media och det enda jag har kvar beror på att jag jobbar med dem. Lite smålustigt om man tänker efter men så är det.

Joker pratar om hur jag har tänkt i flertalet år, att sociala medier är en psykologisk trygghetsfälla där vi tycker att vi håller liv i det sociala nätverket. Frågan är hur äkta detta nätverk egentligen är? För om man ser på Maslows behovstrappa, vad behöver man för att uppnå ett slags stabilitet, kvalitet och ro i sitt liv? Kanske vi borde fokusera mer på Maslows behovstrappa för att inse att sociala media bara förvillar oss, får oss att gå vilse och till slut bete oss som Pavlovs hundar så fort influencers, mainstream media eller företag hittar på något nytt? Att kommers och materialism dessutom går tvärt emot allas miljösnack verkar ingen bry sig om, men det är en helt annan diskussion.

Maslovs behovstrappa borde vara människors riktmärke istället för vilseledande sociala media

Joker levererar alltid högkvalitativt innehåll på sin youtubekanal Better Bachelor och nedan förklarar han hur sociala medier och västvärldens förfall av sociala nätverk hänger ihop. Klockrent!

136880cookie-checkHur sociala media söndrar samhällets sociala struktur