Nya restriktioner kommer få folk att dricka mindre?

Sedan jag slutade dricka alkohol har jag insett en sak, att det svenska folkets drickande är så gott som heligt. Ursäkterna för att få dricka är oändliga och ve den som inte håller med.

Men så kom då de nya restriktionerna angående pandemin, att krogar och restauranger ska sluta servera alkohol fr.o.m. kl 22.00 och dessutom stänga dörrarna en halvtimma senare. Sveriges krögare och restaurangägare opponerade sig såklart med omedelbar verkan. Tro mig, jag hörde avgrundsvrålet på nära håll.

Men som sagt, drickandet är heligt och min gissning är att folk helt enkelt börjar satsa mer på AW och helt enkelt ändra sina vanor en smula. Med lite tur hinner inte folk dricka sig drängfulla och urfattiga frampå småtimmarna, vilket kommer att leda till färre fall av misshandel, våldtäkter m.m. Vi kan åtminstone hoppas. Hur som helst betyder mindre alkohol bättre folkhälsa och mindre utgifter för samhället, vilket ju bara är bra eller hur? År 2018 ryckte Polisen ut över 50.000 gånger (Källa: Accent) på grund av alkoholrelaterade brott. Pengar som skulle platsa på oerhört bättre ställen.

135020cookie-checkNya restriktioner kommer få folk att dricka mindre?