1-årsjubileum

Genom åren har jag alltid försökt att hålla budget och idag, när jag har varit nykterist i ett år, kikade jag tillbaka för att se hur mina kostnader för alkohol har varierat genom åren.
 
År 2009 då jag levde singel och drack 3,5:or var månadskostnaden ungefär 400 kr/mån.
 
År 2016, mitt i familjeidyllen och drickandes enbart 2,8:or från ica kostade alkoholen ungefär 240 kr/mån.
 
År 2018 levandes singelliv och med betydligt fler krogbesök kunde alkoholen kosta uppåt 4400 kr (semester) men oftast runt 2000 kr/mån då det allt oftare blev starköl.
 
År 2020 och efter ett år utan alkohol har jag bland annat unnat mig en elscooter och en AC, mitt blodsocker är i det närmaste perfekt och den senaste ögonbottenundersökningen visade inga försämringar. Då ekonomin jublar kan jag fokusera på bättre mat och gå på givande tillställningar med härliga människor som ger mig tusen ggr mer än att bara hänga vid en bardisk för att förgifta mig. Jag ser livet ur en annan synvinkel, har klarare tankar och nya, oväntade relationer har skapats.
Jag rör mig fortfarande i krogmiljöer men helt utan alkohol varpå jag ber om ursäkt för att jag numera är den sämsta tänkbara gästen, men det gör inget säger personalen. De tycks snarare gilla att prata med nyktra människor.
Jag hade en tanke att fira detta jubileum idag genom att köpa mig en Kahlua och en Baileys, en tanke jag ältade i säkerligen några veckor men idag bestämde jag mig. Ska jag ha sötsaker går jag till lösgodiset på Ica, det sociala får jag genom bland annat arbetskompisar och resten klarar jag mig utan.
Allting ter sig ganska självklart om man bara ger sig en chans att tänka efter en aning.

134770cookie-check1-årsjubileum