Den nya trenden: Tystnad

Trots att jag knappt läser tidningar, har tv eller ens lyssnar speciellt mycket på radio kan jag ändå snappa upp en hel del i samhället. Bland annat trender.

Egentligen startade denna trend redan för några år sedan och idag är den jättemycket större och utövas av många människor, mer eller mindre medvetet. Vad jag syftar på är tystnaden som uppstår när någon i en diskussion helt enkelt blir tyst.
För egen del startade det med ett fåtal privatpersoner som jag diskuterade olika saker med via e-post, messenger eller sms. Vi hade trivts bra ihop och pratade om allt mellan himmel och jord, tills det helt plötsligt blev tyst. Mitt i en diskussion eller efter en fråga, ställd av mig.
Till en början brydde jag mig men numera tar jag det som givet att personen inte längre ska svara eller fortsätta diskussionen. Det har på något sätt blivit normen. Jag försöker att inte bry mig men tycker det är både sorgligt att man inte längre är värd att kommunicera med och kan väl bara ana att det är samhällets stress och press som gör att folk inte längre hinner eller orkar.

Extra illa är det när myndigheter och företag också blir tysta, något jag också har börjat se alltför ofta.

Men vad gör detta med individen? För egen del försöker jag numera strunta i det, även om det känns fel, för hur kommer samhället se ut om vi slutade kommunicera med varandra? Det tidigaste exemplet jag har är en diskussion på Instagram där svaret uteblev och det är några år sedan nu. Möjligtvis att jag försöker fråga igen men det är sällan värt det. Om folk inte orkar svara så ska jag inte ödsla tid med att försöka. Jag har annat oich viktigare saker att göra än att ränna efter dig som tydligen försöker vara svårflirtad. Ungefär så blir min tankekedja. Hur rätt det är kan ju diskuteras, för hur skulle det se ut om alla gjorde på det sättet? Men nu är det så.

Med tiden har denna trend blivit allt tydligare. Det spelar ingen roll längre hur mycket man matchar, pratar och upplever ihop för det tycks allt oftare bli så att allting rinner ut i sanden, så att säga. Men detta fenomen stämmer som sagt överens om samhället i stort. Det är stressigt, det är egocentrerat och det är verkligen illa för samhällets utveckling då vi inte längre kommunicerar och inte heller kan lita på varandra.

Bara en notis om en trend jag avskyr.

133630cookie-checkDen nya trenden: Tystnad

2 tankar på “Den nya trenden: Tystnad”

  1. Bra tankar och jag håller med dig. Men jag kan nog vara lite så själv också att jag drar mig undan emellanåt av olika anledningar. Faktiskt ganska nyligen, samvetet gnager lite över det.

    • Märkligt att jag alltid måste godkänna dina inlägg, det är något som gör att dina kommentarer alltid hamnar i skräpkorgen. Därav sent svar och absolut inte meningen.
      Men jo, jag fattar. Jag isolerar mig själv speciellt när det blir ensamt. Men även om jag lovar mig själv att gömma mig så halkar jag ut på banan förr eller senare. Hopplöst social kanske man kan kalla det.

Kommentarer är stängda.