Sveriges regering är så otroligt solidariska

Sveriges regering består av en statsminister och 22 ministrar.
Statsministern tjänar 172.000 kr/månad (2017) och varje minister 136.000 kr/månad. Med andra ord:

22 x 136.000 = 2992.000 + 172.000 = 3.164.000 kr/månaden, alltså över 3 miljoner.
På ett år blir det 37.968.000 kr (!)

Detta är som sagt gamla siffror och det är såklart mer idag. Min tanke är, hur solidariskt är detta med de äldre? Med fattigpensionärer, hemlösa, långtidssjukskrivna, ja med hela jämrans Sveriges befolkning?
Återigen gamla siffror men vi snackar om nästan 38 miljoner i ren lön, vilket inte är en blygsam siffra. Samtidigt som man ser liknande artiklar (se nedan) mest överallt och varje dag. Besparingar och effektiviseringar som drabbar oss vanliga arbetare.

Samhällets samtliga viktigaste grundpelare – skola, vård, omsorg, polisväsende, militären och de svenska bönderna är alla utsatta och idag frågar sig allt fler, vart sjutton tar pengarna vägen? Människor går år efter år i placeringsåtgärder med en lön knappt över existensminimum och bollas mellan åtgärder och arbetsgivare som boskap. Ett system satt i system då arbetskraften är så gott som gratis och som redan gynnar de rika. Till råga på allt slopades nyligen värnskatten för de som tjänar mer än 700.000 kr/år, vilket då gäller samtliga ministrar i vår regering och självklart även statsministern.

Bara lite funderingar när det pratas om jämlikhet och solidaritet dagarna i ända, samtidigt som Sveriges regering står och pissar oss rakt i ansiktet och vi bara står och gapar. Att de bryr sig om dig och mig betvivlar jag mycket starkt och det är smått otroligt att vi dessutom finansierar denna galenskap de kallar regering.

Kolla gärna in Jeanders Bildblogg som har helt underbara politiska karikatyrer.

#regeringen #sverige #löner #arvoden #solidaritet #nonsens #trovärdighet #samhälle #besparingar #sparkrav #effektivisering

133310cookie-checkSveriges regering är så otroligt solidariska