4 positiva nyheter om min blogg

Nejdå, den är inte död….eller som Robert Broberg sjöng, ”Jag är inte död än, det bara luktar så.” Men kanske min blogg. Åtminstone lite.

Jag har inte skrivit här så mycket för jag har varit så engagerad på Facebook de senaste månaderna. Det har varit så otroligt givande att jag helt enkelt har satt allt fokus på det. Jag har aldrig glömt bloggandet men jag har funderat på en hel del saker angående den och skrivandet.

Skrivandet.

Det finns alltid där, likaså behovet att få skriva. Det är en skön kreativ process för mig, som får min kreativitet att vilja vandra vidare, som rensar tanke och själv och efter år av beröm får jag väl våga påstå att jag är grymt bra på det. Många har de senaste åren sagt att jag borde söka jobb på den lokala tidningen och ja, varför inte? Jag behöver utmaningar och personlig utveckling. För att inte tala om vettigt betalt. Den enda som kan få det att ske är jag själv. Samtidigt som jag är lojal till där jag arbetar nu, tryggheten, även om det kommer att innebära en fruktansvärt skral ålderdom pensionsmässigt. Tankar, tankar, tankar…

Bloggjäveln då?

Jag har som sagt inte glömt av den men efter att min nysatsning på den fick total punktering tappade jag lite lusten också. Folk idag vill ha gratis saker så långt som möjligt, vilket jag också har gett dem i över tio år nu. Men som sagt, såvida jag inte jobbar med att skriva så fortsätter jag här. Någon ventil måste man ju ha. Åtminstone jag.
Jag har som närmaste tanke att förändra layouten till något ljusare. Jag orkar inte ens fråga om mina läsare har några idéer eller förslag, det är ingen som orkar engagera sig längre så jag får väl göra som vanligt; mixa och blanda tills jag finner något gångbart som inte skrämmer barn. Ungefär så. Om jag ska fortsätta skriva under cover? Ja, jag tror faktiskt det blir så även om många i min närhet redan vet vem jag är. Vi får väl se.

Ekonomin för bloggen är på ett stadigt minus.

Det kostar mig ungefär 950 kr/år att ha denna hemsida så jag ska se om jag kanske kan ordna med annonser eller så kallade affiliates, samarbetspartners (som JAG ska välja). Möjligtvis hitta eller locka till mig några skrivuppdrag. Det handlar om småpengar varje månad men lite uppskattning hade varit trevligt. Det är en jäkla soppa det där med annonser och samarbetspartners så vi får se om jag hinner. Eller orkar. Annars går det naturligtvis att donera en slant till mitt paypal. Men bara om ni tycker att det är värt att läsa vad jag skriver förstås – inga tvång här inte. Men att få ekonomi i detta vore ju toppen. Pengar är inte allt, jag vet, men hade definitivt suttit bra.

Rent tekniskt har jag gjort lite förändringar.

Under huven alltså, vilket förhoppningsvis ska höja min blogg bland sökresultaten bland sökmotorerna. Sidan har också blivit en smula snabbare, faktiskt av ren slump då jag råkade klicka på något som uppenbarligen var bra. Så kan det gå om man är klåfingrig! Sedan har jag lite problem med att få inläggen automatiskt publicerade på andra sociala medier, kanske det har med GDPR-inställningar att göra, men det löser jag nog också en vacker dag. Man ska tänka positivt, har jag hört. På tal om GDPR, ni vet det där om integritets-tjosan, det är också fixat nu. Ett högst standardmässigt sådant och helt enkelt från en förskriven mall men nu finns det i menyn om ni orkar läsa sådan byråkrati. Så nu kan ni känna er trygga eftersom jag rent lagligt inte får sälja era uppgifter (som jag ju varken har, har någon användning för eller vill ha) men ändå.

Hur som helst, jag lever i alla fall.

Ville bara att ni skulle veta det. Om nu någon har orkat läsa ända hit förstås. Troligtvis inte haha 😀

Ha det bäst.

132740cookie-check4 positiva nyheter om min blogg

2 svar på ”4 positiva nyheter om min blogg”

 1. Jodå jag har läst, hoppas du ser min kommentar 😉

  Det är inte många om någon bloggare som får betalt för det de skriver. Skriv för att det ger dig själv något och då kan det också ge andra något. Strunta helt i att försöka få någon krona av läsare eller andra. Sånt kan irritera besökarna.
  Reklam på sidor förvillar bara läsaren, så lite reklam som det bara går underlättar läsupplevelsen.
  Då du har en köpt domän så ta bort all reklam från sidan.
  Textspalten och mallen skall inte vara för bred, som du har nu är det gränsfall, gärna något smalare.
  Lugn bakgrundsfärg på bloggen underlättar, vit, grå, pastell, osv.
  Är det någon som är intresserad av din text så hör de av sig och vill köpa den. Det har hänt då och då med mina bilder på min blogg.
  Vill du inte betala för webbhotell vilket jag tycker låter mycket med 950:- med det strul du verkar ha med webbhotellet till och från. Du kan parkera domännamnet (om du vill ha det kvar) och säg upp webbhotellet och kör en gratis blogspot (reklamfri) eller wordpress.com som visserligen har lite reklam men du har så mycket fler verktyg för bloggandet.
  Jag har haft ett antal domännamn och ett webbhotell genom åren, visst är det kul i början med eget namn. Men det är innehållet och läsarskaran som är viktigast, de bryr sig knappast om att du har en egen domän på ett webbhotell.
  Mina rättframma tankar om detta.
  Ha de gott tills vi syns!

  • Tack Tony, dig kan man alltid lita på 🙂
   Jag ska kika runt och laborera lite med designen, det känns lite för mörkt av någon märklig anledning. Ska kanske sikta på något neutral framtoning. Vi får se!
   Ska kolla vad jag kan göra med annonserna, det är ju rena soppan, men jag tror jag ska behålla binero för deras support är guld värd och jag borde egentligen ringa dem oftare, men jag är ju så attans envis och ska klara allt själv hehe. Men det där om att det egentligen kvittar med adress när man har följare, jo det sammanfaller med mina tankar om att göra ett totalbyte – design, nisch, stil…men vi får se, jag får tänka på det lite till. Mer strategiskt hur jag ska utforma allting.
   Jättebra tips om färgval o sådant också, det tackar jag för. Hoppas vi ses snart 🙂

Kommentarer är stängda.