Något alla borde känna till.

För det handlar om att rädda liv. 800 barn om året drabbas i Sverige av typ 1 diabetes. Hur många blir friska? Inga. Är det en välfärdssjukdom som bara ohälsosamma människor drabbas av? Nej. Om något händer, ska jag ge insulin då? Nej. Har detta blivit en folksjukdom? Ja, absolut.

Ett jättebra film som verkligen berörde mig. Det väckte många obehagliga minnen till liv; hur annorlunda man betraktades i skolan och aldrig fick vara med. Hur långa och grova nålarna var, hur ont varje injektion och stick i fingret gjorde. De första benkramperna. De långa stunderna på sjukhuset där dagarna var mest tråkiga och hur jag längtade efter att få komma hem. Tårarna när jag stod i fönstret och blickade ut över ett Borås i nattskrud. Hur vi kämpade med mat, insulin, tester, kontroller, dåliga värden, läkarbesök, rädslan för att göra ett snedsteg, hamna i koma och allt annat som man genomgår som barn. Hur mina föräldrar tvingades jaga mig med insulinet när jag gråtandes försökte springa ifrån dem. Hur de kämpade och vilka hjältar de har varit. Vilken sorg och förtvivlan de måste ha känt.

Det är därför jag stödjer Barndiabetesfonden​ och är med i Diabetesföreningen i Borås med omnejd​. Så att barn ska slippa lida och att vi en dag ska kunna hitta ett botemedel för diabetes.

SPRID informationen och denna film för det kan rädda liv.

131930cookie-checkNågot alla borde känna till.