Drömmen utan förklaringar

Jag och min bror står av någon anledning i en skolkorridor. Plötsligt slås några dörrar upp och ut kommer en skolkompis från förr ut, klädd i skyddsglasögon och gummihandskar och det väller ut något slags gas bakom henne. Hon förklarar snabbt att hon måste slå upp i någon kemibok hur illa ett läckage av en viss gas är, hon har tydligen slagit ut något slags vätska under ett experiment och som nu har blivit till en tjock, gul gas.Min bror som är väldigt klok och allmänbildad inser snabbt att gasen är giftig, varpå han säger att ”ja, det är nog det sista du slår upp” samtidigt som han lätt drar mig i armen och vi börjar röra oss mot utgången, samtidigt som vi möts av ett hav av skolans panikslagna elever, på väg åt fel håll….och mot oss.

Detta är första gången mitt drömlexikon har svikit mig för jag hittar verkligen ingenting om några av drömmens ingredienser. Jag sökte även på nätet men likadant där.
Jag har börjat få mardrömmar och varje gång jag drömmer något är det så kallad lucid dreaming, Klardrömmande och även om drömmarna kan vara fruktansvärda vaknar jag aldrig skrämd eller i panik utan i en mer accepterande sinnesstämning. Liksom att ja, så är det ju. Så blir det.

Nu håller jag på att planera bokinköp och jag vet att drömterapeuten Tony Crisp är oerhört duktig på att tyda drömmar, varpå jag kommer att köpa några av hans böcker . För jag avskyr att inte veta 🙂

131360cookie-checkDrömmen utan förklaringar