En smått märkligt problem

Det är rentav märkligt hur vissa problem dyker upp, men som egentligen inte är ett problem alls. Till exempel, vad kan man få i sig som är sockrigt?

Grejen är att som diabetiker kan man ibland behöva sockerintag och gärna så snabbt som möjligt. Dessutom, tycker jag, det ska även fungera som ”något gott” som man kan unna sig någon gång ibland, samtidigt som det inte får vara hejsan hoppsan dyrt. Med tanke på att nästan allt man äter idag är sockrigt så borde ju inte detta vara ett problem alls, eller hur?

godis

Dextrosol är jag trött på och dessutom tar de för lång tid att verka. Choklad är gott men fettet i den gör att effekten likadant där, tar för lång tid. Så jag tänkte kanske man kunde köpa en läskedryck med sockrigt innehåll, men att kånka runt på en sådan som dessutom riskerar att läcka i väskan låter inte heller så bra.

Frågan är alltså; vad sjutton kan man ha med sig hela tiden, som är relativt billigt, är stryktåligt och som man dessutom kan unna sig någon gång emellanåt? Godishyllan är definitivt inte min avdelning.

131180cookie-checkEn smått märkligt problem