Tre intressanta sommarvärdar i år

I år fyller Sommar i P1 60 år och sedan år 1959 har svenska folket fått följa med på både kända och (ö)okända personer tankar, intriger och historia. Att få delta som sommarpratare är en svensk ära och ett utmärkt tillfälle att lätta på hjärtat. Här är några av de avsnitt som jag tror kommer bli årets bästa.

Isabella Löwengrip

Blondinbella, eller som egentligen heter Isabella Löwengrip kommer för första gången medverka i Sommarprat och kommer att berätta mer om sin resa från att starta en av Sveriges största bloggar till att driva ett flertal bolag som på sistone har expanderat utanför landets gränser. Redan som 14-åring flyttade Isabella hemifrån och fick idén att skapa bloggen Blondinbella som sedan utvecklade sig till en av både Sveriges och nordens störta plattform. Sedan 2005 har Isabella varit med och startat över 5 olika företag, där blan Löwengrip Care & Color och Flattered. I fjol fick hon även titeln som ”Sveriges Mäktigaste Kvinna 2018” som utses av Veckans Affärer. Inför sommarpratet säger hon att detta är hennes sista stora grej innan hon beger sig över Atlanten för att försöka ta ann sig titeln som värdens mäktigaste kvinna.
Isabella är en utav många att ge sig ut på jakten efter ”The American Dream”, men för oss ’vanliga’ svenskar så känns den drömmen oftast väldigt långt borta. Men tack vare möjligheten att spela på Powerballs stora jackpotts så behöver man inte längre korsa Atlanten för att prova på lyckan på ”The American Dream”. Hos Lottoland spelar du både enkelt och säkert och har nu chans att ta del av detta superlotteri som har dragning två gånger i veckan.

Magnus Ranstorp

Sedan 2005 är Magnus Ranstorp docent för Försvarshögskolan i Stockholm och undervisar i asymmetriska hot- och terrorismstudier (CATS). Han har sedan dess skrivit flertal rapporter gällande terrorism i Sverige och föreläst utomlands i länder som t.ex Danmark och Tyskland där han har vädjat om hur dessa länder ska kunna samarbeta med Sverige, genom att ge råd hur svenska kommuner kan jobba i förebyggande syfte gällande islamistisk extremism. I år debuterar Magnus som sommarvärd och har berättat att han kommer ta med lyssnaren in i sin äventyrsfyllda värld där terrorism och säkerhetstjänster står i fokus och där Magnus agerar hemlig budbärare.
Nick Boström
Denna svensk-brittiske filosof är både professor i filosofi vid Oxforduniversitetet och grundare av institutet Future of Humanity. I Sverige blev han känd genom sin bok ”Superintelligens: De tänkande maskinernas tidsålder” där han beskriver hur maskiner utser ett hot mot människan genom att ha en bättre förmåga i att vara både snabbare och effektiva. Han har även utsetts till en av vår tids skarpaste tänkare och vill i sitt sommarprat i år förklara vilka lösningar som finns inför hotet av AI eller även kallat super-intelligens.

Anna Rosling Rönnlund

Tillsammans med sin make Ola utvecklade detta entreprenörpar datorprogrammet Trendalyzer och med hjälp av svärfadern Hans Rosling grundade de tre stiftelsen Gapminder i 2005. Sedan dess har mycket hänt och Trendalyzer blev sålt till Google varpå Anna och Ola plus tre utvecklare flyttade till Kalifornien för att utveckla och optimera sökningarna gällande offentlig statistik. Syftet med Gapminder är att bidra med en positiv utveckling globalt sett och att göra statistik tillgänglig för omvärlden. Annas vision är att via sin kunskap och stiftelse förse medborgare med korrekt fakta om hur man tolkar statistik och rapporter, för att kunna förebygga att fel beslut tas gällande investeringar såsom pension, och att folk ska få en mer faktabaserad världsbild.

131130cookie-checkTre intressanta sommarvärdar i år