Underbara Sally Santesson 1/3

Hon är högljudd och irriterande för vissa, är en obotlig mytoman, jobbar på stadens bibliotek och hon hjälper pappa att gå in skor.

Här är en samling med underbara citat och funderingar från ”Sally” säsong 1 avsnitt 1-8 (1999)

 • Tänk om man fått se Björn Ulvaeus komma ut ur duschen med en handduk runt midjan. Det är kanske det som kallas för våta drömmar, jag har ju aldrig haft någon. Men det kanske bara är badvakter och sjömän som har det.
 • Herregud, det märks att vi inte har haft krig här sedan 1812. Då lade man sig ner så fort någonting var försvunnet.
 • Tänk om Columbus hade varit rädd för det okända. Då hade han inte hittat nåt nytt land – men klarat sig från syfilis. Att utforska det okända kräver ju sina offer. Inte hittar de en hel kontinent utan att det kliar i de spanska kalsongerna.
 • (Sally har ljugit om att hennes pappa är obducent och vid middagsbordet frågar den inbjudne gästen, som också är polis:
  -Vad säger myndigheterna om att du arbetar hemma?
  -Det ska de skita i. Det är praktiskt. Ibland kan jag sitta och karva framför tv:n.”
 • Tog man en kafferast utan att be Kleopatra om lov, blev man lejonmat. Men här är det bara att kvittera ut ett boule-set från socialen.
 • Det är väl inget svårt att vara poet. Det är bara till att vara pank och bedragen och röka hemrullade cigaretter. I ”Grottbjörnens folk” diktades ingenting. Där hade de inte tid med sådant. Det var jakt, sex och mammutarknuffning nedför stup hela dagarna. Där hade de inte tid med rimmartävlingar.
 • Man måste ta hand om sina föräldrar. Där har vi mycket att lära från andra kulturer. Se bara på vattenbufflarna. De umgås över generationsgränserna. Så fort vi lämnar boet är föräldrarna bortglömda. Det är därför jag bor kvar hemma och tar mitt ansvar.
  -Vattenbufflarna kan lära oss mycket! Tänk på det när du uppfostrar din son.
 • -Pappa ska ha hindumöte med en bekant. De ska titta på fotboll.
  -Fotboll? Usch vad lågt.
  -Sa jag fotboll? Jag menade naturligtvis fotbad.
 • Tänk en noshörning på trummor i ett jazzband och så improviserar saxofonisten. Då slutar noshörningen spela och tittar surt på kapellmästaren. Därför är jazzband för oss människor, för vi kan improvisera. Sånt kan inte noshörningar göra!
 • De spärrar av varenda gata för att svettiga karlar ska få visa upp sig med tejpade bröstvårtor och daskande pungkulor mot ansträngda lår. Men att klippa gräset i 42 kilometer har de inte tid till.

 • ”Greven av Monte Cristo” handlar om en greve som inte tycker om att sitta i fängelse.
 • Ni är många som har blivit förförda av sportens framgångsbudskap hör jag. Men vi som valdes sist på gymnastiken – vad gör vi för att kompensera det? Jo, vi krökar och vi knarkar och rycker vingarna av försvarslösa flugor.
 • Hur skulle världen se ut om alla sprang åt samma håll? Det är ju vi som vågar att springa åt andra hållet som får världen att utvecklas. Sånt skiljer människor från lämlar Har man läst ”Lille Plupp” så vet man att de springer i grupp och innan man vet ordet av trillar de nedför ett stup.
 • -Det ska vara långa kalorier, kan du tänka dig något värre?
  -Vad är en lång kalori?
  -Motsatsen till en kort kalori Men det duger inte för det ska vara långa, resliga, blonda, ariska kalorier. Förstår du? Sportförtrycket börjar redan i kostcirkeln.
 • När man inte passar skickas man till hotell för att gråta vid minibaren. Sen kanske man tar ett kallt bad också för att omedvetet straffa sig själv, och huttrande råkar man aktivera hotellets porrkanal som man skamset får betala i hotellreceptionen för pengar som inte finns.
 • Nu ska man lämnas vind för våg i ett samhälle, kalt och ogästvänligt fullt utav noshörningar och lämmeltåg.
 • Jag kan kalla mig bibliotekstekniker om ni hellre vill det. Jag är så van att anpassa mig eftersom jag är människa och inte noshörning.
130920cookie-checkUnderbara Sally Santesson 1/3