Hälsa: Testtips och viktuppgång

Egentligen vet jag inte om jag bör tipsa om detta. Kanske det kan komma att hjälpa någon samtidigt som trycket blir alldeles för tungt på en viss yrkesgrupp. Vissa kanske överdriver och kommer att må sämre än de annars skulle ha mått?

Saken är den att jag blev påmind, för ungefär en vecka sedan om ett test som jag helt hade glömt bort. Under åren har jag gjort några sådana, MADRS-S som hanlar om att uppskatta sitt liv i olika aspekter, vid misstanke om depressioner. Ett bra test måste jag säga som kan ge en fingervisning om hur vi egentligen mår, om vi bara vågar vara ärliga mot oss själva. Många gånger efter en arbetsvecka kan jag känna besvikelse över mig själv, att trots alla de människor jag har hunnit prata med så har jag ändå inte lyckats förmedla hur jag verkligen mår och känner inombords. Som att jag vore oärlig. Men å andra sidan är jag väldigt lättsnackad och social, vilket jag är oerhört glad över att kunna få vara, och jag pratar hellre roliga saker än tråkiga.
Hur som helst, MADRS-S heter tester och det finner ni här.

OBS: det är extremt viktigt hur man tolkar testresultatet, och hur man ska göra det finner ni via denna länk.

Sedan måste jag berätta något sensationellt, nämligen att jag äntligen har lyckats gå upp i vikt! Egentligen ligger jag perfekt om man ser på BMI men några extra kilon skulle inte skada, speciellt om man skulle råka bli sjuk och inte klara av att äta, så måste man ha lite reserver att ta av. Något jag faktiskt äntligen har lyckats med och jag har fått tre extra kilo. Hurra för mig! Ända sedan högstadiet har jag legat stadigt på 60 kilo (jag är 174 cm lång) och nu jäklar har jag äntligen lite isolering på lilla magen. Jag hade helst velat ha de tre extra kilona stenhårda på mina biceps men jaja, man får vara glad ändå.

Vad jag har gjort för förändringar? Tja, egentligen vet jag inte, men eftersom jag hade 35 poäng på ovan nämnda test och inte längre lämnar lägenheten alls förutom att gå till jobbet och pizzerian så kan det vara därför. Jag förbränner inte längre några kalorier utan bara samlar. Samt att jag kanske har fått mer rutin på livet och speciellt måltiderna. Det är mest bär, frukt, nötter, mycket korn, have, kli osv som jag får i mig och numera festar jag till det med en laxpizza (med avokado och dill på) och två starköl. Men enbart på måndagar. Utöver det gör jag inget ovanligt alls men hur som helst är jag väldigt nöjd.

Sist men inte minst i denna lilla uppdatering med hälsan i fokus, visste ni att lax är en otroligt nyttig fisk? Det finns massor av protein och Omega 3 i laxen, som vetenskapligt bevisats ha antidepressiva effekter. Omega 3 finns även i makrill och inlagd sill. Gott som sjutton och rentav fina fisken 😉

130510cookie-checkHälsa: Testtips och viktuppgång

2 tankar på “Hälsa: Testtips och viktuppgång”

  1. Vissa människor har svårt att gå ned i vikt och vissa lika svårt att gå upp några kg. Mitt mål är strax under 90, nu pendlar jag strax över, fast muskler väger ju mer än fett så det kanske är så man får räkna 🙂
    Ha det gott.
    Ps. Jodå det där med laxen visste jag.

Kommentarer är stängda.