Inga nyheter som planerat

Ibland är jag dålig på att förbereda mina inlägg, som idag, och då blir det som det blir.

Tanken var att jag skulle sammanfatta veckans hetaste nyheter och med lite tur, kunna vinkla det till något humoristiskt. Det visade sig inte vara så enkelt som jag först trodde, då det uppenbarligen inte finns några sådana sammanfattningar att hitta. Det finns helt enkelt inte. Detta hade såklart kunnat undvikas om jag hade följt nyheterna (hjärntvättat, vinklat och klart) men nu råkar jag vara skeptiskt till detta koncept – och då blev det såhär. Attans! Kanske att det beror på mina webbläsare som har installerade anti-spion tillägg och massor av annat integritetsskyddande, men jaja…

Men jag fann åtminstone en nyhet som fångade min uppmärksamhet, och den finns att läsa i Expressen. ”Här är löptävlingen för dig som älskar vin” låter ju spännande, inte sant?

Moldavien vinkällare

Detta lopp sker i världens största vinkällare, som ligger i Moldavien, och utrustade med pannlampor ska människor springa runt i kalkstensgrottorna i jakt efter…ett glas vin. Det är nämligen det man får när man korsar mållinjen.

Men, som det skrivs i artikeln, är syftet inte att jaga tider utan att ha kul. Att de också vill öka försäljningen är ju självklart, men det låter onekligen ganska kul då vinkällaren även har trubadurer, sångare och dansare utmed rutten man springer. Man kan ju undra hur många vätskekontroller det är utmed vägen?

En annan grej jag börjar undra är, om man, som jag, inte gillar vin utan öl, ska jag springa åt andra hållet?

128540cookie-checkInga nyheter som planerat