Ett gott hälsotips

”Superbär” eller ”Superfrukt” hit och dit, det kan man tycka vad man vill om och visst kan man leva exemplariskt om man vill. Frågan är hur mycket man verkligen lever om man gör sin vardag till en militärexercis?

Jag försöker ha en ganska varierad kosthållning och har väl egentligen inga regler, förutom att jag försöker undvika tomma kalorier. Lite lagom av allt är nog bäst, och helst gott men är inget måste. Frukt, bär, grönsaker, lite mejeriprodukter, kött och fisk. Ungefär så.

Just nu är jag helt såld på matpaj. Jo, jag vet, nu snackar vi inte ens matlagning inom dess rätta defenition, men god som attan är den: Kyckling med broccoli, matpaj av Felix. Dessutom är det sprött pajskal bakat med smör och med ägg från frigående höns, fyllning av gräddfil, ost och lite stekt lök. Mumsig som attan!

Näringsmässigt då? Jag jagar ju kalorier så att jag blir stor o stark en vacker dag. Faktiskt är de ganska okej och inga högre doser av något som kan vara dåligt. 2,9 gram socker per 100 gram (pajen är på 215 gram) och även saltet är väldigt lågt, bara 1,1 gram. Att broccoli dessutom ger flera viktiga näringsämnen är ett gigantiskt plus.

Lättlagat (eller tja uppvärmt då) och det fyller magen ganska hyfsat. Ett litet men gott slö-tips sådär 🙂

128440cookie-checkEtt gott hälsotips

2 tankar på “Ett gott hälsotips”

  1. Jag tror att man mer skall gå efter kolhydrater. Det säger kanske mer av vad som omvandlas till socker i magen. Vad som finns kvar av näringsämnen i broccolin efter all process kan man bara spekulera i 🙂
    Hälsningar TråkTony 😉

    • Hehe du har helt rätt Tony, jag kollade det och menade säga att det var varav sockerarter. Slarv från mig, men så var det ju både snabbt skrivet och snabbmat så… 🙂

Kommentarer är stängda.