Gud finns och jag har träffat honom

Gud finns och jag har träffat honom. Beviset? Jo jag satt på ett café, ganska sent, varav jag hör en man längre bort i lokalen säga: ”-Nej det är dags att tänka på refrängen, det är en dag i morgon också.”
Självklart måste han vara Gud för vilken människa i världen kan någonsin veta att det faktiskt kommer en morgondag? Att han var flint var en överraskning…

Men visst är det så att vi knappt lever i nuet längre, eller hur? Vi styrs av scheman och arbetstider för att uppnå saker som i själva verket är hot. Allt man gör har en konsekvens.

Exempelvis: Jag beslutar mig för att inte åka till affären och köpa cornflakes och mjölk. Där har vi redan två möjliga konsekvenser, bland tusentals, att bara för att du inte gjorde det fick inte affären en kund, mindre inkomst för affären, de avskedar kassörskan för att folk inte köper mjölk längre och dessutom fick bonden som hade kossan avliva gamla Rosa då han inte får in tillräckligt med klöver. Med andra ord, en hel rad med hot för inte bara dig själv utan för en rad andra individer/idisslare.

Men nu halkade jag bort från ämnet en smula. Frågan var ju hur många av oss som faktiskt lever i nuet? Eller aom Dalai Lama så snyggt uttryckte det:

Människan offrar hälsan för att tjäna pengar, sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Hon är så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig ska dö och så dör hon utan att någonsin ha levt.

Ta en promenad och andas in luften, ända ner i lungorna och var glad att du kan göra det. Sitt på balkongen ikväll, njut av stjärnhimmeln och förundras över hur små och betydelselösa vi människor egentligen är i det långa loppet. Gör det bästa av var dag vi tacksamt nog får leva nära våra nära och kära, vänner, bekanta, släkt och familj. För vi har absolut ingen aning om när det tar slut.

Lev i nuet. Och drick närproducerad mjölk.

128300cookie-checkGud finns och jag har träffat honom