Anders Frihamns nyårskrönika – The funny version

Ojoj, vilka problem jag har haft för att kunna låta er se och höra detta! Först tekniska problem där mobilen vägrade spela in ljud, sedan en granne som började hamra i väggen, lastbilar precis utanför, jag insåg att miken jag har är ganska kass (rundgång och alldeles för låg volym, vilket jag ber om ursäkt för) så jag måste fixa en ny och till slut vägrade sidorna ladda upp klippet eller ens fungera. Helt jäkla otroligt…

Hur som helst, här är det nu. Året 2018 i backspegeln, kort och gott 🙂

MANUSKRIPT

Ja här är jag nu och tänkte lite snabbt berätta vad som har hänt under året som gått. Ett slags krönika kanske man kan kalla det, men väldigt kortfattad.
Det blev ingen stand-up på årets julfest, jag kände helt enkelt inte för det, men jag lovade att göra detta istället. Så här är den nu.

I september var det val och det blev stormigt när det gällde valets resultat och hur regeringen ska se ut och mitt i alltihopa har jag insett att vi har en gigantisk kris i landet. Det beror inte på att vi inte har någon regering utan att ALLA sveriges medborgare numera lider av bokstavskombinationer. Till och med jag: V, S, M, L, C, MP, KD, SD…ja ni fattar ju hur illa detta är!
Jag har helt ärligt inte orkat hänga med i politiken detta år men jag hörde att det inte kommer att bli något miljötänk de följande 4 åren, vilket ju är jättetråkigt.
Är det verkligen sant att Stolp-illern är skogens skitigaste djur, beror alla halta fiskare på att de har drag under galoscherna och varför finns det ingen svensk maträtt som heter Allemansrätten? Jag vet inte vem som är skyldig till miljöproblemen men jag anar att det kan vara skuld-paddan.

På tal om yra höns i politiken har jag börjat misstänka att vissa har samarbete med maffian i mexiko. Deras ledare Rico-Chet har absolut inget vallokalsinne och hoppar både hit och dit i sina åsikter. En klar inspiration för den svenska regeringen, det är ju tydligt.

I somras var det även VM i fotboll. Dock brukar jag inte bry mig så mycket om sport för jag får sådana hemska VM-kval. Jag hejade på Lappland jag. Same same but different.
Nej, istället försökte jag få en flygtur över Borås, tänkte det kunde vara en kul grej men jag fick aldrig åka. Jag blev beskylld för att ha utvecklat ett skärmberoende.

Det var också olidligt varmt i somras och jag hade 32 grader som värst i lägenheten. Resultatet blev att jag och några goda vänner byggde en egen air-conditioner så numera känner jag mig både cool och samtidigt helt blåst. Men tufft blev det då det brann i stora delar av landet vilket tvingade trädkramarna att flytta på sig och skogsägarna att stamma då de inte fick stock. Dessutom var det torka vilket såklart påverkade bönderna som fick sadla om och förlita sig på KO-mmunernas stöd, höhöhö.
Nej förlåt, det blev såklart jobbigt vilket vi även märkte på matpriserna som började stiga, vilket i sig kanske inte var så dumt med tanke på att medelsvenskens vikt börjat gå väldigt mycket uppåt. Vi tvingas helt enkelt äta mindre, vilket ju är bra för folkhälsan som i sin tur gör att fler människor kan bli bönder. Naturen har sin gång…

På det personliga planet då?
Min diabetes har helt klart blivit bättre balanserad under året, dock har jag utvecklat en egen dans som jag kallar för dekadans. Jag har räknat näringsvärden och börjat må mycket bättre och numera är jag så strikt att jag inte ens accepterar cookies på datorn.
På tal om hälsosam mat: Om hela Mexico äter tunna, hårda chips – är det nachonalism då och varför kallar de mig för nachonalist på Taco Bar? Jag har förresten hittat en ny favorit som är mordiskt god: Mao Tse Tunghbrödsrulle. Jag har också slutat äta pizza så ofta då jag blev trött på allt hår i maten vilket berodde på pizzabagaren Muschtafas fel. Han är en sådandär Hummusapiens.
Men att få stöd från sjukhuset har jag mer eller mindre gett upp. Jag ringde till Diabetesmottagningen men de var inte kontaktbara just då och bad om att få återKOMA.
Hur som helst, jag är definitivt på rätt väg och i januari ska jag börja träna. Jag ska träna så att jag blir av med mina obefintliga bröstmuskler, vilka jag kallar för bröstiklar.

Mitt engagemang i RFSL har tyvärr inte hunnits med alls och jag lovar att bättra mig, men jag är åtminstone stödmedlem fortfarande. Anledningen till att jag inte har varit och hälsat på är för att jag har haft många funderingar angående verksamheten. Gör de glidmedel i Hal-land? Om man gör för många tuppjuck kan man risker hönssjukdomar då? Ska jag byta ut ölen mot Ostbögar, chipsendales, pippcorn eller frigjordnötter? Varför ligger inte huvudkontoret för RFSL i Västra Stötaland eller Porrland? Ja det är mycket funderingar som jag har hunnit med under 2018. Varför viftar hundar på svansen och dreglar när de använder lap-toppen? Hade Ariel från den lilla sjöjungfrun varit gladare om hon oftare hade fått vattenstånd? Blev det totalt mörker när Lucia bröt skenbenet och blev tomtemor extra säck-sig på julafton? Ja herregud, det finns mycket att fundera på och jag tror det är bra att motionera sina hjärnceller emellanåt.
Något jag rekommenderar alla att göra under 2019.

Därmed önskar jag er alla en god fortsättning, lycka och välgång i allt vad ni tar er till. Våga ta nya utmaningar, våga vara sociala med varandra för att kunna förstå allas våra egenheter, kulturella skillnader och andra märkligheter. Kom ihåg att vi alla bara är människor med allt vad det innebär och att för att vi någonsin ska kunna ha en chans i framtiden så måste vi börja samarbeta.
Men oavsett hur tufft det är, hur jävligt det än kan kännas emellanåt, glöm aldrig att det faktiskt alltid finns rum för ett skratt för att lätta upp. Så våga dra en ordvits emellanåt, köp en clownnäsa till nästa personalmöte eller sätt slipsar på grannens kor. Alltid retar det någon, eller så blir det bara glatt.

Som Robert Broberg sa en gång, det är bättre att ha det glatt än att gå i lera och sörja.

God fortsättning allihopa och glöm inte att behandla andra såsom du själv vill bli behandlad.

Hare gött…

126100cookie-checkAnders Frihamns nyårskrönika – The funny version

2 tankar på “Anders Frihamns nyårskrönika – The funny version”

Kommentarer är stängda.