Nu har jag tänkt färdigt!

Jepp, nu har jag tänkt färdigt och det tog några månader. Jag har inte kallats Skalman för inte.
Trogna följare har sedan länge vetat att jag har haft funderingar på detta med att skriva gratis och det är något som länge har gnagt på mig. Min sida är definitivt inte nischad eller om ett specifikt ämne, där många experter har varit av den meningen att jag borde gå åt det hållet. En blogg om ett ämne, helt enkelt. Hittills har jag envist hävdat att jag är en spretig kille med många kunskaper och intressen jag skulle kunna skriva om. Det finns helt klart några ämnen jag enbart skulle kunna skriva om, dock skulle antagligen inläggen komma mer oregelbundet och kanske rentav bli lite rörigt att hålla reda på. Därför tänker jag följande;

Efter en uppdelning av sidans innehåll ser jag att det absolut skulle vara värt att få betalt för allt jobb jag gör.

Ämnen uppdelning andersfrihamn.com

När jag skriver helt gratis och har gjort det i snart tio år, samtidigt som jag ser journalister och reportrar som gör halvdåliga jobb med en lön på över 20.000 kr/mån, som jag skulle kunna göra 100 ggr bättre…ja, det får en att fundera.
Jag betalar 89 kr i månaden för att hålla bloggen igång, vilket då blir 1068 kr per år och det är långt ifrån vad jag tjänar in på bloggandet. Med andra ord, jag går helt klart minus på detta.
Det är så många som säger att jag skriver bra men är det värt någonting? Vem jobbar gratis i dagens samhälle?

Att sälja mig själv och skriva om saker som jag egentligen inte vill ha eller som jag inte ens trör är bra för någon annan heller är helt enkelt inte min grej. Det där med kommersialism och kapitalism och materialism i överflöd i ett konsumtionssamhälle som samtidigt försöker tänka på miljön…jag vill inte bidra till det. Att ta bilder på dagens rätt, dagens fika, dagens outfit känns helt främmande för mig. Man blir ju som alla andra då, vilket jag inte tror på ett dyft.

Jag ville skaffa en funktion på sidan där man själv kunde bestämma vad ens prenumeration kostar för ett år men den funktionen skulle kosta närmare 700kr! Just nu håller jag på med att skaffa en funktion som gör internetbetalningar säkra och jag beräknar att den kommer igång vid månadsskiftet.

Jämförelsevis kan jag nämna att min lokala tidning kostar 2028 kr/år, och det är deras billigaste alternativ. En av Sveriges största dagstidningar kostar som billigast 1188 kr för ett helår.
De har naturligtvis tryckeriet att betala, likaså deras bilar och samtliga löner m.m. att tänka på, samt att de utkommer mycket oftare än exempelvis min blogg gör, men om man leker med tanken att bloggen faktiskt skulle börja betala sig och ett lågt antal människor skulle vilja prenumerera, så skulle inte kostnaden behöva bli så hög, snarare tvärtom. Jag hade tänkt mig 80 kr/år och som ni ser får man massor av mer som medlem. Att jag dessutom skulle få lite betalt skulle motivera mig att skriva och göra mer. Om allt går bra skulle jag vilja skaffa den där funktionen där man kan donera vad man själv vill!

Med andra ord, i januari planerar jag att börja ta betalt för delar av min sida. Jag hoppas det är värt något för er som läser och i ärlighetens namn är jag aningens trött på att jobba gratis.
Sidan kommer att till viss del byta skepnad och det kommer att omstruktureras en hel del och jag planerar också att påbörja flertalet samarbeten med företag, myndigheter, föreningar och organisationer främst när det gäller diabetes, kost, hälsa och motion. Allt på ideell basis. Det kommer också bli mer bevakning och reflektion över politik, nyhetsbevakning och träning. Kategorin tv försvinner och hur det blir med publiceringarna på bland annat facebook vet jag i dagsläget inte ännu men jag ska säkert kunna lösa det också ifall det blir problem.

Det handlar om egenvärde och nu får det bära eller brista. Hoppas ni hänger på.

Inte för att överdramatisera men… 😉

126000cookie-checkNu har jag tänkt färdigt!