En väldigt viktig sak: Beröring.

Jag kom att tänka på hur lite man får kroppskontakt när man är singel. Trots att det är så viktigt. Åtminstone om man ska tro vad forskningen säger om vikten av beröring.
Men först av allt, låt oss kolla definieringen. På wikipedia står det följande:

Beröring, kroppskontakt, är när människokroppar får kontakt med varandra. Exempel i vardagslivet är handskakningar, dans och kramar. Dessutom uppstår ofrivillig beröring vid trängsel. Beröring kan vara indirekt kontakt genom kläder, hudkontakt eller slemhinnekontakt vid kyssar och samlag.

Ja, det där sista kan vi ju hoppa över. Vi ska försöka hålla detta någorlunda barntillåtet. Men kanske vi behöver påminnas om hur viktigt detta är, speciellt med tanke på hur många ensamhushåll vi har i detta land och hur ofta människor faktiskt känner sig isolerade.

Faktiskt är det så att Alvedon har gjort en liten hemsida angående just beröring, där man också hittar denna intressanta film där läkaren och ”beröringsforskaren” Håkan Olausson förklarar vad som händer i kroppen vid beröring och varför det är så bra för oss människor.

https://www.youtube.com/watch?v=-mOlGGHeVvo

Ganska häftigt va? Att det också lindrar smärta upp till 10% och även påverkar nervsystemet positivt var iaf något nytt för mig. Alvedon har även en liten kurs på sin hemsida om hur man ska beröra varandra på bästa sätt. Väldigt trevligt initiativ, om jag får säga det själv.

Eller som de sa i Nöjesmassakern under 80-talet, hejdå och krama varandra i trafiken!

125870cookie-checkEn väldigt viktig sak: Beröring.