En liten update bara

Tja, vad säger man? Dagarna går, jag jobbar och sover. Ja, det är väl ungefär allt jag gör numera.

Jag vet inte varför men jag tröttnade helt tvärt på att springa runt överallt, så nu är jag bara hemma. Jag jobbar, skriver, ser på youtube, spelar kanske lite datorspel och sover. Mest sover jag. Kanske det beror på mörkret och kylan som kroppen bara vill ligga i dvala, jag vet inte. Eller så beror det på kosten.

Jag kollade nämligen upp via Livsmedelsverket hur mycket av de rekommenderat dagliga intaget av näringsämnen och mineraler jag faktiskt får i mig på daglig basis och oj! Jag får verkligen skärpa mig. Det enda jag får tillräckligt av är järn, vitamin C, B6, B1, E, B9 och kalium, allt annat är alldeles för lågt. Värst är bristen på vitamin A där man ska ha 800 och jag har 92.  Likadant på jod där man ska ha 150 och jag har 7,2. Skärpning! Eller tja, varför egentligen? Jag sköter mitt jobb och det är väl ungefär allt jag har att bry mig om. Sover illa gör jag också. Känns som att jag knappast behöver fundera mer på detta någonsin igen.
(Kramperna i benen som jag förr haft många men som nu har lugnat ner sig ordentligt beror inte på magnesiumbrist för där har jag nästan dubbelt så mycket som man behöver.)
Träningen går i alla fall bra. Benen har blivit starkare och jag har återfått mer av min känsel under fötterna vilket är smått fantastiskt. Armarna har jag inte tränat lika mycket men jag ska bättra mig.

Annars då? Jo, jag har spanat in en ödelagd tomt med trevåningars hus, nära natur och vattendrag, som jag är nyfiken på. Jag och en kompis har planer att köpa loss det, rusta upp och börja odla, så mycket vi kan utan att vara beroende av samhället, dess materialism och kommers. Solceller, vind- och vattenkraft är givet. Så det är spännande.

För övrigt, isoleringen av mig själv har gått bra och jag träffar inga förutom jobbarkompisarna och till pizzerian går jag knappt till längre. Det är allt. Det har också fått mig att fundera en hel del på om smärtan över att inte vara intressant nog att umgås med eller höras av till är en bra smärta. Jag menar, den gör sig fortfarande påmind varje dag men det kanske är något man vänjer sig vid? Lite om dagen, ganska konstant smärta eller en kraftig smärta men mer sällan då man försöker ha en relation av något slag som går åt skogen. Som jag har skrivit förut, om man har försökt i över 30 år och det inte har fungerat, varför fortsätta försöka? Om ingen vill eller kan vara social så ska jag inte tvinga dem. Tål att funderas på.

Sist men inte minst har jag funderat mycket på hur jag ska göra med denna sida. I januari har jag nämligen bloggat i tio år och det är väl bara att inse att jag aldrig kommer tjäna en spänn på detta jämfört med utgifterna och inte heller kommer jag att vara en influencer (avskyr det ordet) eller vara bland de tio populäraste bloggarna. Men det gör inget. Jag har gjort mitt lilla bidrag till att få samhället mänskligare och kanske det kommer en tid framöver då människor börjar värdera varandra mer än prylar. Först då kanske mina skrivelser kommer att kunna tjäna någons syfte. Men jag vet inte. Lusten att skriva finns ju alltid, men ofta undrar jag till vilken nytta? Någon statistik bryr jag mig inte om längre och ibland får man lite respons, vilket glädjer mig jättemycket, men….jag vet inte.

Nåja, det var väl det mesta som händer just nu i alla fall.
Ha det bäst.

125570cookie-checkEn liten update bara

2 svar på ”En liten update bara”

 1. Utan att låta som en mamma, så är det nog viktigt att se till att äta så man får i sig det man behöver. Ensidigt kost kan nog spegla av sig i det mentala tillståndet också.

  Att sitta på uteställen/pub är kanske inget som är så kul i längden, så jag förstår dig om det känns lite enahanda.

  Jag som du känner nog av mörkret lite extra mycket, men jag känner att min träning på Svenson’s hälsocenter denna höst gör att jag känner mig mycket piggare. Jag är där ca 4 ggr per vecka nu. Dels får man träffa lite folk (om man vill) visserligen mest äldre upp till 85 åriga män och kvinnor men vissa tider är det många under 40-50 år, även skolungdomar. Kanske en tanke att besöka och köra lite träning du känner att du fixar. Där är ju absolut inget posh elitställe utan de flesta har något i ”ryggsäcken” på ett eller annat sätt. Man kan sätta sig och ta en fika eller bara snacka lite efter sin träning om man vill. Han som har stället är väldigt vänlig och tillmötesgående och det finns redskap för alla typer av träning.

  Det här med egen domän och blogg är ett återkommande tanke hos mig också. Jag har haft ett antal egna domäner under åren, men tycker inte att det är bättre än en gratisblogg typ wordpress.com eller blogspot.com.
  Jag gillar ju att lägga in bilder och du gillar att skriva så att fortsätta med det skall du nog göra. Men att betala för utrymmet känns ganska onödigt tycker jag.

  Ha en bra helg.

  • De senaste månaderna har jag funderat på hur jag ska göra. Kanske börja om någon annanstans med ett tema. Vi får se. Inte för att det är dyrt idag men…

Kommentarer är stängda.