Country. En väldigt märklig musikstil.

Så nu har jag lyssnat på country i en hel vecka. Tro det eller ej. Men ibland vill man liksom hitta något nytt att lyssna på.

Först och främst måste jag påpeka att uppenbarligen inte finns renodlade radiokanaler med enbart en musikstil, för alla gånger jag har lyssnat på Absolute Country har det alltid funnits inslag av andra musikstilar. Allt från rock till ren pop. Omväxling förnöjer dock och jag klagar inte för tack vare det har jag fått några riktigt fina favoriter på mina spellistor på youtube. Tusen tack för det.

Hur som helst, och som rubriken säger klart och tydligt, country är en riktigt märklig musikstil. Varför? För att säkerligen 90% av låtarna, om inte mer, handlar om olycklig kärlek, brustna relationer och krossade hjärtan. Ursäkta, men jag har väldigt svårt att tro att det faktiskt finns människor som är 100% country och som lyssnar på detta jämnt. Om det nu mot all förmodan faktiskt finns sådana människor undrar jag om de någonsin gått vidare i livet och om de inte är suicidala. Någon borde verkligen tipsa dessa ledsna cowboys och cowgirls om relationer och samtalshjälp. Följande låt är ett lysande exempel på  vad jag menar, och betänk då att detta är temat för så gott som all country.

Countrymusik i all ära, det finns mycket som är bra också, men om det ska vara sådär deppigt hela tiden så föredrar jag nog hellre annan musik. Men jag gjorde ett tappert försök i alla fall!

Slutligen måste jag bara inflika att jag numera förstår detta med rodeos. Alla är tjuriga och anledningen till att hästarna skuttar och hoppar så förfärligt är att de helt enkelt inte orkar höra ännu en gnällputte till cowboy. Att dessutom prärien är öde är ingen tillfällighet för alla har flytt då ingen orkar med manodepressiva män och kvinnor som tjuter om precis allting. Det är också intressant att de radiokanaler som spelar countrymusik inte har DJs eller radiovärdar som pratar men jag får bara anta att det beror på ingen av dem är i livet fortfarande . Förutom att cowboys verkar riktigt urusla på romans så är de däremot väldigt bra musiker.
En sak är i alla fall klar, och det är att jag inte fattar grejen alls med countrymusik. Nej, tacka vet jag Lucky Luke. För det blir ordning när han kommer till stan.

Länk till min icke fullt så manodepressiva låtlista på youtube med countrymusik.

125300cookie-checkCountry. En väldigt märklig musikstil.

3 tankar på “Country. En väldigt märklig musikstil.”

  1. Haha… jag gillar din attityd här i inlägget. Kanske dags att du ger dig i kast med bluesen i helgen. Där är det alltid kvinnorna de som är stygga, latar sig och ger sig ut och vänstrar medan männen sitter hemma och beklagar sig att deras kvinna inte älskar dem längre. Men där bryts iallafall klagosången av med ett skönt munsspel eller gitarrsolo. Ha en fin helg!

Kommentarer är stängda.