Oops jag glömde mitt wifi på!

En smått märklig rubrik på detta men trogna läsare vet exakt vad jag menar.
Senaste tiden har det varit väldigt mycket att tänka på och som vanligt glömde jag bort mig själv på vägen. Men igår fick jag en skarp påminnelse genom denna youtuber, Dana Ashlie, vars klipp verkligen gräver djupt i frågan – Är trådlös teknik farligt för människan?

Det är verkligen intressanta vittnesmål, testresultat och massor av fakta från undersökningar och forskningsrapporter hon har grävt fram och redan efter några minuter gjorde jag det igen – stängde av mitt wifi på routern. Otroligt att jag hade glömt av det över huvud taget, kan man ju tycka. Nu använder jag återigen bara wifi när jag absolut måste och för övrigt sitter jag vid den stationära datorn med kabelanslutning. Intressant också att se att Dana har kommit fram till i stort sett samma saker som jag gjorde för några månader sedan, om hälsoriskerna med användandet av wifi och annan trådlös teknik.

Hur som helst, ska du se ett enda klipp på youtube denna vecka, låt det bli detta. Det är visserligen över en timme långt men jag lovar dig att du omvärderar bekvämligheten med att ha wifi och ständig uppkoppling på din mobiltelefon.

PS: Om du undrar hur man stänger av sin wifi på routern. På under- baksidan står det en IP-adress. Knappa in den i din webbläsare och du ska komma till administratörssidan för routern. Standardinställningarna brukar vara admin för både username och password. Leta sedan upp sidan eller fliken som har med wifi att göra. Avaktivera.
Sedan bör man absolut byta username och password på sin router så att ingen kan piratsurfa på ditt abonnemang 😉

Nu, till klippet!

(Kanske det finns en anledning till att barnen till Facebooks skapare inte får använda sociala medier av sina föräldrar?)

125230cookie-checkOops jag glömde mitt wifi på!