Unikt: Presentation av det suveräna syskonbandet Liliac

Detta är något alldeles unikt för mig, nämligen en bandpresentation. För igår hittade jag något fantastiskt på youtube.

Bandet heter Liliac (vilket betyder ”Lila” (färgen) på rumänska) och består av de fem syskonen Sam (leadgitarr), Aby (trummor), Melody (bas och leadsång), Ethan (gitarr) och Justin (keyboard) Cristea och som i över 7 år varje helg har spelat på Santa Monica-piren i Kalifornien.
Deras föräldrar, Florin och Nineta växte som barn upp i Rumänien och de kommer från en strikt kristen bakgrund. De blev sedda som de svarta fåren i församlingen och i sina familjer och har nu vigt sina liv åt sina barn och deras musikaliska drömmar. Pappa Florin är också bandets manager och deras bolag heter Dracula Productions.

Den senaste veckan hade jag råkat lyssna mycket på Ozzy Osbourne och det var tack vare youtubes tips som jag även hittade Liliac. De gör nämligen en fullständigt strålande version av ”Crazy train”, självklart spelandes på piren, och jag kan inte sluta se den!
Jag har flera gånger försökt att se om de verkligen vill spela, om de inte är på sätt och vis tvingade av sina föräldrar att leva ut föräldrarnas drömmar, istället för sina egna (Melody t.ex. som älskar att måla och som säljer sina konstverk på bandets hemsida) och jag är tveksam, men å andra sidan så är de väldigt övertygande. De ser faktiskt ut som att de gillar att uppträda och spela hårdrock. Eller? Som sagt, jag är tveksam överlag när det gäller barnstjärnor, men jag kan ha fel.
Spelar de dessutom så jäkla bra som deras videos ger sken av? Jag kollade dem även live och ja, de är såklart inte felfria men faktiskt inte långt därifrån.

Hur som helst, kolla in videon och bedöm själva. Vad vi vet är iaf att det svänger ordentligt och jag fullständigt älskar den unika sångröst som Melody har, sådär rå och unik, vilket är suveränt då de absolut inte låter som något annat band. Dessutom ser de ut som att de älskar vad de gör och jag hoppas verkligen att det är sant.
Bra är de i alla fall!

Liliacs hemsida

125070cookie-checkUnikt: Presentation av det suveräna syskonbandet Liliac