Detta vill du absolut inte veta om trådlös teknik

Nu har ännu en forskarapport om riskerna med trådlös teknik kommit och det är verkligen inga goda nyheter som presenteras. Med fyra sidor (!) som referenser och underlag finns det knappast något att undra över längre – wifi-strålning och alla G-nät är hälsofarliga.

Sanningen svider hårt, jag vet. Speciellt när massor av människor ser det som en statussymbol att äga den senaste modellen och vi har våra mobiltelefoner på oss nästan dygnet runt. De är praktiska, smarta, användbara, mobila datorer och går att använda till så otroligt mycket. Jag vet. Men de är också beroendeframkallande och som det nu visar sig i ännu en forskarrapport, otroligt hälsofarliga. Frågan man givetvis ställer sig är, vem har betalat för att få denna undersökning gjord? Svaret kommer i slutet av denna video – som tyvärr är så lång att troligtvis ingen orkar kolla på det. Inte ens om det handlar om våra barn och vår framtid. Tyvärr. Dessutom är det skämmigt att ha fel.

Lyckligtvis har den här killen, Scott, tagit sig på att läsa forskarrapporter i detta ämne, och presenterar det på ett lättförståeligt sätt – samt med en gnutta ironi och humor. Men han gör det på ett bra sätt, så att alla kan förstå. Jag skulle nog kunna påstå att detta är det viktigaste klipp på youtube du kan se, åtminstone om du är intresserad av inte bara din egen hälsa utan även dina nära och käras samt barnens. 33 minuter av ditt liv. Helt värt det, tycker jag.

Sedan kan man ju ställa sig frågan vem vinner på att mobiler är ofarliga? En miljardindustri, världen över. Vem vinner på att mobiltelefoner och dess strålning är farliga? Mänskligheten och kommande generationer. Samtidigt som man tydligt ser att i dagens samhälle är det inte fokus på människovärde utan på materialism och kapitalism. Så att den allmänna uppfattningen om att mobiltelefoner och wifi är ofarligt är ingen överraskning. Måste det förresten gå ännu snabbare? Vi är väl redan stressade så det räcker.

Människor som köper en mobiltelefon har kanske hört talas om att SAR-värdet ska vara lågt. Detta står för Specific Absorption Rate och är något som mobiltillverkarna har stött sig på och varenda modell du kan köpa idag har ett lågt SAR-värde. Då behöver man väl inte oroa sig, tänker väl de flesta? Fel. För detta värde mättes i den forskarrapport som mobiltillverkarna fortfarande stödjer sig på, på ett felaktigt sätt. Det är nämligen inte värmen som kan kännas mot ditt huvud när du talar i mobiltelefonen som är problemet, utan hur signalerna skickas och tas emot samt under hur lång tid. Till exempel som från mobilmaster. Testa själv. Sök på youtube hur många träffar du får om att trådlösa nätverk är ofarliga. Hur många träffar fick du? Jag fick noll, och det är för att industrin inte vill bli stämda rakt in i kaklet ifall det visar sig att trådlösa nätverk a la wifi, 4G etc. trots allt är hälsovådligt.
Testa nu motsatsen och se vad du får om att wifi etc är farligt för människan. Voila!

Läs även om hur och varför andra länder har förbjudit trådlös teknik

Allting handlar om frekvenser av mikrovågor i det så kallade radiobandet.

wifi – 2.4 Ghz
Mikrovågsugn – 2.45 Ghz
4G – 1.8-1.9 Ghz
5Gs frekvensområde är inte fastställt men det kommer troligtvis hamna på mellan 30-300 Ghz. Dessa kallas SHF (Super High Frequenzy) och EHF (Extremely High Frequenzy) vilket är samma frekvenser som till exempel radarsändningar, trådlösa datornätverk, satellitkommunikation, cancerstrålning och stark koncentrerad uppvärmning av kroppens vävnader i terapeutiska behandlingar såsom muskelavslappning, målsökande missiler, i kroppsscanners på flygplatser och som vi även vet, för att värma upp mat i mikrovågsugnar. Mikrovågsstrålning som genom att vibrera vattenmolekyler med 2,5 miljarder svängningar i sekunden värmer upp vår mat. Med tanke på att människan består av över 70% vatten så borde denna teknik oroa oss. I framtiden kommer självklart även 6G vilket ligger på en frekvens som påverkar luftmolekyler.
5G är under uppbyggnad i Sverige och efter den kommer såklart 6G där de troligtvis toppar frekvensskalan. Problemet med kommande 5G är den korta frekvensen, vilket kommer att innebära upp till 5 gånger så många master som vi har idag. Allt för att få täckning vilket också innebär en ständig strålning. Men föreställ er vad som händer om denna teknik faller i orätta händer. Om den ens gör det idag då som sagt samhällets prioriteringar inte längre ligger på människan utan på vinstintressen. Följande diagram visar klart och tydligt vilken ökning i omsättning som Telekombranschen i Sverige har haft de senaste åren. 647100 miljoner. Skulle de någonsin säga att vi använder oss av hälsovådlig teknik?

Statistik omsättning årsvis telekom

Man kan undra hur naturen kommer att reagera då dessa höga frekvenser i stor omfattning tas upp av atmosfären. Kommer fåglarnas flytt till annan kontinent att rubbas? Hur kommer bin och getingar hitta hem igen?

Jag gick in på PTS (Post och Telestyrelsen) hemsida för att se hur stor tillgång t.ex. Boråsarna har till 3 och 4G och här är vad jag fann:

PTS tillgång bredband 3 o 4G Borås täckning mobilt

Redan här inser man snabbt att strålningen är konstant, dygnet runt. Men för att se hur många mobilmaster det finns blir det genast lite krångligare, då denna fakta presenteras av mobiloperatörerna. Så jag kollade in de 4 största mobiloperatörerna i landet och här fick jag fram en lite bättre bild över antalet mobilmaster.

Tre, Tele2 och Telenor hade inga kartor över basstationer så de har jag mejlat och väntar på svar, vilket jag kommer att uppdatera detta inlägg med framöver. Telia var de enda som hade en karta över basstationer, eller som de kallas i vardagligt tal, mobilmaster. Den visade befintliga master och kommande, varav 5G självklart är inplanerat.

Trådlös teknik basstationer i och runt Borås
Telia master o utbyggnad Borås

 

 

Som ni ser så är detta ganska tätt. Tänk då när vi lägger till Telenor, Tre och Tele2 med deras basstationer. Dessutom, när 5G-nätet ska på plats, att det blir 5 gånger fler antenner. Ja, ni kan ju tänka er själva. Sedan 5G lanserades i usa har larmrapporterna kommit in i högvis, men media rapporterar inte om det. Varför? Troligtvis för att det handlar om en miljardindustri och att de forskningsrapporter som säger att wifi och mobilnäten är säkra, ofta är missvisande, fel utförda och/eller sponsrade av någon mobiljätte. Det är ganska uppenbart att fokus i dagens samhälle inte ligger på människan utan på lönsamhet. Det finns en anledning till att varken Bill Gates eller Mark Zuckerbergs barn får använda trådlösa nätverk eller sociala medier hur som helst. För de vet effekterna.

Jag har tidigare skrivit om detta och nu är jag mer övertygad än någonsin att detta inte är hälsosamt. Jag fortsätter att minimera min användning av mobiltelefonen, jag har stängt av wifi hemma och använder mig så lite som möjligt av både Bluetooth och GPS. För övrigt vimlar youtube av tips på hur man minimerar strålningen – en del enkla och billiga, andra smått nojiga, men jag säger som jag har sagt förut, det är bättre att vara försiktig än ledsen efteråt. Dessutom tycker jag att jag både sover bättre och är mer kreativ och vaken med avstängt wifi i lägenheten. Jag planerar också att flytta från centrum av staden då jag har märkt oroande förändringar hos mig själv sedan jag flyttade hit. Mer om det vid senare tillfälle.
Scott har för övrigt ett intressant klipp på youtube om detta.

Naturligtvis frågar man sig själv vad man kan göra åt detta? Förutom det jag nämnde ovan och det Scott tipsar om, tycker jag att man ska upplysa andra om detta. Det är inget flum för hur kan det vara det när oberoende media fullständigt skriker ut om farorna? Kolla in den ideella Strålskyddsstiftelsens sida också, där finns det mycket att läsa om detta, samt otaliga forskarrapporter. Man kan lätt avfärdas som en s.k. foliehatt när man nämner detta och alla ska ha en mobiltelefon i fickan, men som sagt, det finns verkligen massor av material om skadorna och riskerna med trådlös kommunikation. Att 5G dessutom behövs för massövervakning sägs det såklart inget om. Sprid ordet på sociala media, prata med familj och vänner, visa forskarrapporterna, starta och underteckna namninsamlingar och framförallt, ta inte för givet att du inte har något att säga om detta.

Det snabbaste och enklaste sättet att förlora är att inte ens försöka.
Den hopplöshet vi känner för att kunna förändra något är planterad av de som tjänar på av vi inget säger.
Om du tycker att det känns hopplöst, varför då ens gå och rösta?
Om kanske 20-30 år kommer vi att skratta åt vad vi höll på med idag. Hur dum kan man vara att använda otestade maskiner med strålning, speciellt med barn som ”måste hänga med”?

>>Skriv väldigt gärna på namninsamlingen för att få en svensk, helt oberoende forskarrapport om riskerna med trådlös teknik <<

”Roliga” fakta

  • I-pads kallas i vissa kretsar för Intertility-pads vilket syftar på skadorna strålningen gör på vårat reproduktionssystem. Detta stämmer bra in på födelsetalen i usa som ständigt sjunker i takt med att det trådlösa samhället breder ut sig. Om man jämför Sveriges totala fertilitet så har den varierat men om det beror på trådlösa nätverkslösningar är självklart diskuterbart, samtidigt som invandringen har gjort statistiken väldigt svårtolkad. Eller? Man tycker att befolkningen borde ha ökat mer.
  • Glödlampor byts ut mot så kallat white light LED-lampor med färgtemperaturen, färgtonen av 3000 kelvin, som är samma styrka som månen. Ett slags varmvitt ljus. Kan detta vara en del av förklaringen till att folk numera beter sig så märkligt som de gör? Mångalna helt enkelt. Vitt ljus minskar vårat flöde av melatonin, som behövs till bland annat att läka kroppen när vi sover och minskar växtligheten hos barn. Vitt ljus kommer från bland annat datorer och mobiltelefoner.
  • Blått ljus är något man får från skärmar av olika slag, vilket håller oss vakna och ger oss sömnproblem. Ett bra sätt att motverka detta är att skaffa filter-appar som t.ex. f-lux till datorn eller Twilight till mobiltelefonen.
  • Vaccin av olika slag innehåller alltid metaller och enligt vissa är det en bra mix ihop med 5G-nätet som använder kroppens svett som transmittorer, alltså sändare. Detta är något som utnyttjas av amerikansk polis och militär när de ska skingra folkmassor och vid bestrålning ger det en starkt brännande känsla i huden. Låter det som science fiction? Denna teknik kallad Active Denial System har funnits sedan 2010.
  • 5G-nätet hamnar någonstans mellan 30-300 Ghz och om man jämför det med uppkomna skador orsakade av strålning från mikrovågsugnar (vars strålning är inkapslad och ligger på bara 2.45 Ghz) så börjar man ana vilken skada detta system kan komma att ge oss.
  • 5G-nätet kommer att behövas för driften av AI-robotar, vilket bland annat betyder självkörande bilar. Men det betyder också att dörren för robotar i skolor, hem och inom vården öppnas. Faktum är att regeringar och myndigheter idag börjar planera för medborgarlön, vilket kommer att införas när robotarna börjar ta över jobb. Men det stannar inte där. Se på klippet nedan för det kommer också att bli ett absolut möjligt användningsområde för det kommande 5G-nätet. Skrämmande är lindrigt uttryckt.

Facebookgruppen ”Wifi-strålning, trådlös teknik, hälsorisker”
Läs även om hur Karolinska friserade sina testresultat


Källor: www.pts.se – www.telia.se – www.telenor.se – www.tre.se – www.tele2.se – https://en.wikipedia.org/wiki/Super_high_frequency – https://sv.wikipedia.org/wiki/Extremt_h%C3%B6g_frekvens – https://faktabanken.nu/mikrougn.htm – https://www.sciencedirect.com/science… – https://www.saferemr.com/2017/09/5g-w… – www.strålskyddsstiftelsen.se – https://sv.wikipedia.org/wiki/Apple_I – https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_demografi#Totalsiffror_1749%E2%80%932005 – https://www.allaboutvision.com/cvs/blue-light.htm – https://en.wikipedia.org/wiki/Active_Denial_System – https://www.almega.se/statistik/it-och-telekombranschen/ – http://www.ledlights.se/faq/fargtemperatur-varmvit-kallvit-fargton/ – www.svt.se

122700cookie-checkDetta vill du absolut inte veta om trådlös teknik