Att se på teve gör mig förbannad

Nope, jag äger fortfarande ingen teve. Nu har jag varit utan i åtta månader, egentligen längre men jag flyttade runt en hel del, så totalt, utan att äga en teve snackar vi över ett år. För vissa människor är detta helt oförståeligt men jag säger fortfarande, att det går bra att vara utan och jag saknar den absolut inte.

Dock blir jag som sagt förbannad när jag råkar se något program. Det är nämligen så att den närmaste pizzerian har en ganska stor teve hängandes på väggen, vilken jag kan råka glimta lite på när jag är där och svingar en bägare eller två. Ljudet är oftast avstängt eller på låg nivå, men man kan änså skapa sig en uppfattning om vad det handlar om. Men varför blir jag förbannad då, undrar väl säkert någon?

Jag ska inte namnge några specifika tv-program men jag har börjat ställa mig frågan, är teve till för att fördumma och hjärntvätta befolkningen? För sanningen i vitögat, hur mycket av teves utbud har något berikande att komma med? Visserligen har olika tv-kanaler olika inriktning, men det verkar som att det mesta som visas är ren dynga. Som att det vore menat att vi ska fördummas av lättsmält smörja utan krav på motprestation, sakta inlurade i lättja och ett sövande lyckorus då endorfinerna släpps lösa i våra förslappade kroppar. Dag efter dag, år efter år. För är det någon som känner att de blir smartare med åren? Det finns knappast några förenklade metoder för livet och då behövs sövande underhållning för att lindra smärtan av ett sönderstressat välfärdens mänsklighet. Det mesta som visas på teve idag är en ren förolämpning mot människors intelligens.

mind control television brainwashing clipart

Självklart är inte teve den enda källan till hjärntvätt och fördummande, den har god hjälp av massor av andra media bland annat smarttelefonen som jag ser som den största skurken till vår oförmåga idag att vara människor på riktigt. Istället för att hjälpa till vid krissituationer ska det filmas och läggas ut på medierna. Vi vänder åt andra hållet när det blir jobbigt. Vi tystnar och isolerar oss lite mer. Dopamin-kickarna är för sköna för att låta bli.

Som sagt, jag har ingen teve. Vill inte ha någon. Klarar mig alldeles utmärkt utan och jag ägnar hellre tid åt att filosofera, läsa och vara mer människa än andra. Tids nog kommer jag att avskaffa smarttelefonen också, allt för att bromsa förfallet av den lilla kreativitet som jag trots allt fortfarande besitter.

All teve är inte av ondo (trots att det är bevisat att t.ex. den amerikanska staten har påverkat/påverkar sin befolkning genom dolda budskap) och ibland får till och med SVT in några riktiga fullträffar. I syfte att inte låta tekniken styra mig använder jag mig ibland (väldigt sällan) av play-kanaler, ädr jag en dag hittade en serie vid namn Äkta Människor. Denna serie handlar precis om vad jag brukar predika om, att vi har blivit så beroende av tekniken att vi glömt av att vara människor på riktigt. Vi stressar oss igenom livet, för att konsumera både saker och människor, egoismen frodas och fasaden ska hållas uppe av ett ständigt status-tänk. Ärligt talat, vad fan håller vi på med? Men jag rekommenderar verkligen att se Äkta Människor, då det ställs etiska och filosofiska frågor mot varandra, vad som är rätt och riktigt och var våra värderingar ligger. SVT visar trots allt mästerverk emellanåt.

Redan under 60-talet forskades det om tv-tittande och de fastslog  att detta var ett utmärkt sätt att påverka människor på. Vilket de också gjorde. Med tanke på hur förfinad tekniken är idag och att världen ser ut som den gör, vad säger att de som idag styr är mer ärliga än då?

Det sägs också att Disney har massor av dolda budskap i sina filmer. Vad tror ni? Kan allt detta vara ren tillfällighet?

122630cookie-checkAtt se på teve gör mig förbannad