10 enkla frågor till politikerna

Jahapp, dags att bli lite politiskt jobbig. trots att jag lovade att jag skulle ta det lugnt detta år. Förlåt. Men det är några småsaker som gnager på mig…

  1. Sköter våra politiker sina jobb när de vägrar att ta en demokratisk debatt och var är konsekvenserna av att inte sköta jobbet?
  2. Kan man säga att prioriteringarna är sneda när saker som besiktning, tv-licens, räkningar, avbetalningar m.m. fungerar felfritt månader och år efter vartannat men människor blir borttappade i vårdköerna och hamnar mellan stolarna?
  3. Hur kommer det sig att arbetslösheten sägs gå ner när det fortfarande finns fullt kompetenta människor som utnyttjas av snåla arbetsgivare och som går i åtgärd efter åtgärd, år efter år?
  4. När vanligt folk ska ta ett nytt jobb ska det ges meriter, intyg, betyg och andra papper som bevis på att kompetensen finns men ställs samma krav på våra folkvalda politiker?
  5. Varför anses det inte som en prioritet när en ensamstående trebarnsmamma söker hjälp i form av ekonomiskt bistånd från ”Socialen”?
  6. Hur kommer det sig att myndigheter såsom Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten inte får ta sociala hänsyn när de arbetar och handhar högst sociala människor?
  7. Kan man säga att politikerna sköter sina jobb när svenska skolan efter 30+ år fortfarande har exakt samma problem, plus ännu fler?
  8. När problematiken ökar inom multinationella förorter, är det då inte dags att se över systemet och våga ta en ärlig debatt?
  9. Blockpolitik är förlegat och knappast något som ska bedrivas inom en ärlig demokrati där en stor del av Sveriges invånares åsikter då förbises. Ska det vara så svårt att samarbeta och sluta med en urbota löjeväckande sandlådementalitet som tyvärr tycks bli allt vanligare på den politiska arenan?
  10. Allt fler tycker att deras svenska kultur börjar urholkas, likaså välfärden. Förr fanns det flera svenska stora företag som gav många människor trygga jobb men de har dessvärre blivit sålda. Vore det inte dags att göra Sverige till en gemensam nation med något att vara stolt över och satsa på en stark svenskägd företagskultur, med prioritet på den enskilda människan och med schyssta villkor?

Det finns såklart mycket, mycket mer att fråga om, bland annat hur människorna ska få mer demokratiskt inflytande eller var partiernas ideologier har tagit vägen, inkomstklyftor, betydelsen av en fungerande landsbygd m.m, men det tar vi en annan gång. Så slipper vi huvudvärk 😉

122580cookie-check10 enkla frågor till politikerna