Man kanske inte skulle rösta i år?

Här kommer en hög med tankar om det politiska systemet och varför man egentligen ska rösta för något som uppenbarligen inte fungerar.

Vid krig är det stater som går emot varandra, inte människor. Det är inte vi vanliga människor som bråkar med andra människor i andra länder. Vi vanliga människor har inte råd eller krigsredskap att konfrontera ett annat land och dess människor utan försöker bara leva våra liv. Vid krig är det stater mot andra stater men det är inte de som bombas och skjuts på. Det är människorna som via påtryckningar och intalan blir slaktade vid en frontlinje någonstans..

Men vilka är det som har gett staten makten? Det är ju vi, vanliga människor som vart fjärde år ska rösta för att behålla den så kallade demokratin. Demokratin där fler och fler regler och lagar kommer till för att tygla och hålla oss ner. Demokratin i vilken staten tar beslut om saker som vi inte får chansen att debattera om. Demokratin där människor av olika hudfärg sätts i nedsatta förorter. Där rika tjänar mer och fattiga går år efter år i samma fotspår utan att något görs. Där vitala delar av samhället såsom vård, skola och polisväsende som måste fungera, fullständigt går på knäna. Där arbetslösa och sjuka ska samsas och acceptera att slussas runt mellan åtgärder av myndigheter som inte får ta sociala hänsyn, som de försvarar sig med. Men människor är sociala och minst lika värda som de som sitter på maktpositionernas stolar.

Varför finns dessa skillnader i ett modernt land och borde inte dessa problem vara ett minne blott med tanke på hur många ”fantastiska” regeringar som har suttit? Vad har de egentligen gjort? Hade de trots allt inte lösningen på allt?
Det gamla latinska uttrycket Söndra och Härska fungerar uppenbarligen ännu. Man bör också alltid fråga sig vem gagnar konflikten? Uppenbarligen inte den vanliga, enkla människan iaf. Vi blir bara kanonmat. Istället har de lyckats plantera motsättningar av olika sort, oss emellan, för de vet att en gemensam maktfaktor, folket, skulle vara ett hot mot den makt som nu sitter. Vi ska distraheras så att vi inte längre har fokus på vad de håller på med. Vi ska också fördummas. De avtrubbar våra sinnen genom att erbjuda nya tv-program och programpaket med hjärntvättande skräp, nya funktioner på våra telefoner, plattor och paddor, allt för nöjes skull. Vi får vinklade nyheter så att vi tror att vi vet något, oftast av fullständig blahaj-kvalitet som inte ger en vettig människa något. Förutom möjligtvis företagen som får fler produkter sålda, vilket ger fler jobb åt människor, utan anställningssäkerhet och som enligt trenden ska utnyttjas. Ju yngre desto bättre, och när de är slutkörda står 300 andra sökande, hungriga över att få visa framfötterna. Så har systemet fungerat, så har det alltid fungerat, att det måste finnas svaga, sjuka och fattiga som ska exploateras så att de som har råd med välfärden ska fortsätta kunna åtnjuta den. Det är samma system som affärerna använder. Vi köper billigt och säljer dyrt. Klart som korvspad.

Jag vet inte om jag ska rösta detta valår och egentligen ser jag ingen poäng med det. Visserligen är det trevligt att kunna få göra sin röst hörd en dag på fyra år och sedan hoppas att de politiker du röstade fram, förhoppningsvis gör vad de lovade. Vi har ju inga garantier för det! Skulle jag lova något till en arbetsgivare och inte hålla mitt ord, då blir jag av med jobbet. Var är konsekvenserna för våra folkvalda? Dessutom, numera när man söker jobb ska man ofta kollas upp i belastningsregistret, kanske rentav mer än så. Varför då inte ha den kollen på våra folkvalda, som ju trots allt har ett väldigt viktigt uppdrag, men även kolla den mentala hälsan. För enligt forskning har många företagsledare, världsledare, politiker och andra framstående och framgångsrika människor, samma drag av narcissism bland annat som psykopater har. Var är anställningskraven för att leda ett land? Var är konsekvenserna när de inte håller vad de lovar? Uppenbarligen är det fler som undrar om vår nu 100-åriga demokrati är svaret. Tidningen ETC publicerade den 5 augusti 2018 två artiklar om detta, läs dessa här och här.

Man kan tänka sig att jag inte är den enda som tänker såhär, men som många säger, vad är alternativet? Att ge sin röst vart fjärde år är den enda chansen du har som medborgare att få något att säga till om. Men varför bry sig om detta alls? Tänk om folket visade sitt missnöje genom att inte gå och rösta alls? Tänk om människor äntligen förstod att politik inte är lösningen, inte via ett sådant tungrott och blint system som vi har nu utan via samarbete. Tänk om människor förstod att enade vi stå, söndrade vi falla och den enda vägen för oss att gå om vi ska lämna en tryggare värld åt kommande generationer, är genom samarbete och engagemang för allas bästa. För samhällets bästa. För om vi ska se sanningen i vitögat så är faktum att vi bara har en jord att samsas på. Konflikter och hot tycks bara vara påhittade på grund av vinstintressen av något slag, oftast naturtillgångar.

Egentligen handlar det om människohandel, även om det inte kallas det. För att mjölka en befolkning på skattepengar och arbetskraft ska vi underhållas tillräckligt för att vilja kräva mer bekvämligheter och avla framtida arbetare. Det positiva är att allt fler människor vaknar och ser mönstret i hur den fria människan utnyttjas av självutnämnda härskare. Frågan är hur det kommer att sluta? Speciellt när det hälsovådliga kontrollsystemet 5G är på väg att rullas ut över världen. Det sägs att det är nästa standard för mobil bredbandskommunikation, men det är så mycket mer. Bland annat behövs denna teknik för att Artificiell Intelligens (robotar) ska kunna ta plats i vårat samhälle. Även självkörande bilar och Internet of Things, alltså datorstyrda hus. Frihet kommer att vara ett minne blott och folkhälsan kommer att störta av den enkla anledningen att vi kommer att bli alltmer passiva och dessutom strålade dygnet runt. Eller som det uttrycks på flera oberoende mediakanaler, vi kommer sakta men säkert bli stekta inifrån och ut. En teknik varje skolelev ska ha för ”att hänga med” men som i all logiks namn bara kan försvaras med att makten vill ha en folkrensning. Varför? För att jordens befolkning nu börjar bli för stor att kontrollera. Att dessutom allt fler människor överger religionerna är också ett problem då bland annat kyrkorna förr i tiden hade massiv kontroll över befolkningen. Något måste göras för att hålla massorna under kontroll, och det är där 5G-nätet kommer in i bilden.

För ett tag sedan undertecknade Stefan Lövén en överenskommelse med de andra skandinaviska ledarna, att nu ska vi bygga ut 5G-nätet så att bland annat Sverige kommer att ha en ledande roll inom tekniska lösningar. Eller som det står på Post och Telestyrelsens hemsida:

Sverige har potential att bli ett av de första länderna i Europa där omfattande 5G-nät byggs ut. För att främja en positiv utveckling vill PTS ge marknadens aktörer möjlighet att redan från 2017 storskaligt testa 5G-teknikens möjligheter.

I artiklar om Sveriges utbyggnad av 5G-nätet står det ingenting om riskerna med detta system. Samtidigt som rapporterna rasar in i usa om människor som plötsligt inte kan gå till jobbet, måste flytta och en massiv minskning av barnafödande som har stigit i samma utsträckning som deras trådlösa nätverk har utvecklats. Trots detta har överenskommelsen skrivits på, tillstånden för utbyggnad har getts och Post och Telestyrelsen backar upp detta. Trots att över 200 läkare, experter och forskare protesterar högljutt om detta. Vi ska ha 5G till varje pris, oavsett risker och någon debatt har inte synts till. De etablerade medierna säger ingenting. Möjligtvis för att mobilindustrin och dess medföljande teknik hanterar miljarder av dollar och som sagt, vem är inte köpt idag?

5G antenn
Snart vid en skola nära dig

Den goda nyheten är att 5G kommer att använda sig av frekvenser som inte når så långt. Detta innebär att antenner och sändare kommer att finnas i stort sett på varje telefonstolpe och om man vill åtnjuta 5G och dess strålning, så får man ha en antenn i sitt hem. Något jag absolut inte kommer att tacka ja till förrän forskningsrapporter visar att denna teknik är helt ofarlig. Vilket i sin tur låter orimligt då det trots allt handlar om mikrovåger som går igenom våra kroppar, dygnet runt. Vilken effekt har det egentligen på våra kroppar?

Det jag menar är, hur ska jag någonsin kunna ha en tro på en stat som tillåter detta att hända? Att 5G-nätet dessutom kommer att bli det perfekta vapnet för att kontrollera oss gör inte saken bättre. Det finns många som säger att det spelar väl ingen roll? ”Jag har ändå inget att dölja”. Sant förvisso, men det vore som att avskaffa uttrycksfriheten för vi har inget att säga. Vad skulle då poängen vara i att ha en demokrati och att gå och rösta?
Redan idag är vi kontrollerade av bland annat Facebook och Google, och det spelar inte ens roll om du är med på de medierna eller inte. Allt är ett nätverk av olika tjänster och tekniker, så de vet allt från första musklicket den första gången du loggade in på Facebook. En gildgruva av information som paketeras och sedan säljs vidare till företag, politiska partier, makthavare, myndigheter, arbetsgivare m.fl.

I mars 2018 skrev Martin Schori i Aftonbladet följande:

Här finns alla bilder och videos (samt var de är tagna), alla annonser jag någonsin klickat på, alla ämnen som Facebook tror eller vet att jag är intresserad av, information om vem jag är ihop med nu, information om de jag varit ihop med tidigare, alla inlägg jag någonsin postat. Alla events jag gått på, alla telefonnummer till mina kontakter i telefonboken.

Här finns pokes (för er unga: det var något vi ägnade oss åt förut), alla vänner jag någonsin haft, alla jag har raderat, vänskapsförfrågningar som jag skickat men som inte besvarats (varför Peder Bonnier!?), vänförfrågningar som jag dissat (f’låt), appar som jag delat min information med.
Akta dig för Messenger

Använder du Facebook Messenger som ett alternativ till sms? Sluta med det. I en av mapparna ligger en till synes oändligt lång lista av alla meddelanden jag någonsin skickat. Det räcker med att läsa några konversationer som utspelades vid 02.45-tiden en lördag år 2008 för att den totala ångesten ska infinna sig.

Än värre: ”hemliga” konversationer som om de läcker – och tas ur sitt sammanhang – antagligen skulle få mig att förlora en beskärd del av min vänskara. Är du journalist och har hemliga källor i din kontaktlista? Då har du delat dem, och eventuella meddelanden, med Facebook. Är du terapeut? Då kan dina klienter plötsligt få vänförslag från andra klienter. Och så vidare.

Hur ska media i framtiden kunna hållas oberoende om allt ska bevakas och styras av pengar? Hur ska människor under förtryck kunna rapportera och begära hjälp?

Teknik är fantastiskt. Men när vår data är till salu, vad förhindrar att den hamnar i orätta händer och används på ett manipulativt sätt? Hur ska vi kunna lita på folkvalda (med sitt stora ansvar) utan vare sig prov på kompetens eller skyldighet att utföra vad vi har ”anställt” dem till och varför blir det inga konsekvenser när det inte blir som det var sagt? Var är jämnställdheten? Som det för övrigt pratas om i ungefär tre år, att vi alla ska vara lika värda och jämnställda, men när det börjar närma sig val så hackas det både hit och dit och debatter ska inte hållas för att en blockpolitik (anno stenålder) ska påtalas. Hur ska vi någonsin kunna lita på sådana så kallade människor? Ärligt talat? En gång i tiden, inte för länge sedan, predikade jag om självklarheten att gå och göra sin demokratiska plikt genom att gå och rösta. Idag är jag långt ifrån lika säker.
Bo i kollektiv, någon?

Läs mer om Stefan Molyneux här.

121960cookie-checkMan kanske inte skulle rösta i år?