Inlägget som inte fick vara med i tidningen

Sverige förlorade mot England i fotbolls-VM och det kanske var anledningen till att det blev extra livat natten till söndagen. Dock är nedanstående scenario väldigt snarlikt alla andra helger, åtminstone sommartid.

”Hej tomtegubbar slå i glasen…!”

Jag undrar om man kan orosanmäla djur? För det verkar som att Borås Djurpark verkar ha ett stort hål i staketet.
Saken är nämligen den att jag misstänker att en grupp gorillor varje helg tar sig ut till mitten av centrum där de sedan för ett väldigt liv när de ska jämföra bananer och utmärka sina revir. Något som uppenbarligen gillas av de chimpanser som också har lyckats rymma, vilket de gärna utrycker genom höga skrik, gärna så sent på natten som möjligt.
Jag förstår att djurskötarna har fullt upp. Det är antagligen de som står utanför Grand och väntar och när de ser något de kan fånga ger de såklart fullgas, helst med stereon i botten och mot enkelriktat. Säga vad man vill men de har åtminstone placerat sig strategiskt: intill utfodringsstället i korsningen Hallbergsgatan – Lilla Brogatan där flocken tycks dröja kvar oftast så sent som till kl halv fyra på morgonen. Avslutningsvis brukar det utstötas några sista, desperata parningsrop, möjligtvis lite småbråk om diverse överblivna bananer men sedan blir det lugnt.
Inte för att klaga men borde inte hålen i stängslen lagas bättre? För i stadens centrum lyder uppenbarligen djungelns lag.

Jo, jag förstår att Borås Tidning inte ville publicera detta, men det är helt okej. Jag fick mig en liten kreativ stund åtminstone och jag drog lite på smilbanden när jag skrev det. Helt okej 🙂

121590cookie-checkInlägget som inte fick vara med i tidningen