Äntligen en tår i ögat.

Konstnärliga monument, workshops av olika slag, akrobatik,, bilar omvandlade till saker man närmast ser på festivaler, svärd- och eldslukare, En tillfällig stad som har byggts av lokalbefolkningen och festivalen som är en vecka lång hade 2014 hela 65 000 deltagare som lever och firar att man får vara precis hur man vill. Det både syns och hörs och personligen tycker jag det ser helt fantastiskt ut!

Istället för att använda pengar (Man brukar ju kalla det kapitalistiska samhället och staten för The Man) ger man varandra gåvor. Man tar med sig vad man behöver för en vecka och de har ”leave no trace” som motto, vilket innebär att man ska lämna allting bättre än när man kom. Därav finns ingen sopsortering på området.. Inga ekonomiska transaktioner är tillåtna mellan deltagarna. Offentlig nakenhet är vanligt men praktiseras inte av majoriteten. Samarbete gäller mellan alla. Besökare förväntas att kliva ur åskådarrollen och vara en medskapare av den kollektiva upplevelsen.

Varför? Burning Man handlar som sagt om att få vara sig själv och vara en del av upplevelsen. Man ska fokusera på nuet, att vi lever här och nu, och begrunda vår ändå korta existens på denna jord. Med andra ord: Ha kul! Jag fick faktiskt en tår i ögat när jag såg följande klipp som jag hittade på youtube…tänk om man kunde få leva så fritt och obundet, åtminstone för en vecka?

Läs mer om Burning Man här.

120940cookie-checkÄntligen en tår i ögat.