Värdelösa debatter

Jag råkade i morse vakna till en valdebatt i radio. Det var tre stycken från olika tidningar som debatterade valet och hur klimatet låg just nu och, tja, vad säger man? Jag blev irriterad.

Måhända att folk vet vad de talar om, att de är insatta och har sunda åsikter men demokrati, det verkar de inte ha en susning om vad det är. Det var nämligen en man med i debatten som hela tiden ville in med sin åsikt, oavsett vem som pratade. Det var ideligen ett jäkla avbrytande av just hans åsikter, som om det var hans stund i rampljuset och hans ideologi som spelade roll. Avbrott efter avbrott.

Ursäkta men slå upp ordet demokrati och kanske debatt också, så kanske du fattar vad det handlar om. Jag blir så trött på dessa debatter som aldrig leder någonstans och där det tydligen råder ett slags sandlådementalitet, att JAG ska säga sanningen åt alla och bara JAG hörs mest så vinner jag. Vart tog kampen mot orättvisorna och för folkets bästa vägen? Det verkar som om egot har tagit överhanden.

Fy och tvi för debatter. Slösersi med tid och pengar, om du frågar mig. Skärpning!

120790cookie-checkVärdelösa debatter