Min lilla dröm

Att ha en dröm, en eller två, är aldrig fel. Det ger en mål och krydda här i livet, vilket i sin tur ger målmedvetenhet och en kämparglöd. Att ha en dröm är väl helt enkelt hälsosamt, skulle jag tro. Utan en dröm kan man lika gärna lägga sig ner och bara ge upp, eller hur?

Så, jag har en dröm. Min vana trogen vill jag ju kämpa in i det sista och visa att oavsett odds kan man göra vad man sätter som dröm. Som till exempel att dra ifrån civilisationen, bege sig ut mot nya äventyr, naturen och ett grönt liv i miljöns tecken.

Egentligen krävs det inte så mycket för min del att göra min dröm verklighet, bara pengar, och möjligtvis en kontakt eller två på vägen. Vilket ordvalet är skojigt, vilket ni snart också bör inte.

Saken är att jag i några år nu har en dröm om att leva så off grid som möjligt. Med andra ord, avsides, utan alla bekvämligheter och lyx som vanligtvis förväntas i ett modernt samhälle. Vilket i sig är lustigt för så mycket mer centralt som jag bor idag kan man knappast bo.

Men tänk er: en vinterisolerad husvagn eller husbuss, ståendes på en tomt med indraget vatten, avlopp och elektricitet vid nödfall. Huvudproduktionen skulle jag få av solceller på taket eller möjligtvis av vatten- eller vindkraft. Nära till naturen, lugnt och skönt och ifred från alla störande moment. Om man nu kan kalla rådjuren som kommer till bäcken som störning. Dessutom odlandes egna frukter och grönsaker, kanske med en jordkällare intill och en sjö i närheten för att fånga sin egen, färska fisk.

Där skulle jag få filosofera och komponera alldeles ifred, kanske uppfinna en helvetesmaskin eller två och bara rå om mig själv. Det vore min dröm som går i uppfyllelse och jag skulle må så jäkla gott. Speciellt med vetskapen om att min driftskostnad skulle vara så oerhört minimal att när jag tömmer latrinen skulle jag göra det med ett leende. Inga hyresvärdar att ta hänsyn till, ingen trappstädning o dyl att betala genom en skyhög hyra och inte behöva bli bestrålad dygnet runt av diverse mobilantenner dygnet runt. Härligt!

Kanske du har en dröm eller två? Berätta gärna. Kanske ett liv i skogen i en husvagn eller husbuss, granne med mig? 🙂

120520cookie-checkMin lilla dröm