Asociala medier på väg bort?

Det tycks att vinden vänder nu. Istället för att vara aktiv på alla sociala medier har allt fler människor allt mer valt bort detta för att vara sociala på riktigt. Kanske de vill ha verkliga möten och upplevelser istället? Hur som helst, det tycker jag är skönt att höra.

Om jag har belägg för detta påstående? Egentligen inte men människor jag möter tycks berätta allt liknande historier och jag kan numera känna att det kanske, trots allt, finns en liten chans för mänskligheten. De vill leva och uppleva på riktigt igen.

Själv hade jag gärna släckt ner allting. Jo faktiskt. Det hade varit skönt utan allt blippande och bloppande från alla notifieringar och värdelösa e-mejl som jag får ett tjugotal om dagen. Tyvärr är sanningen att jag jobbar med hemsidor och sociala medier så det går helt enkelt inte. Dessutom gillar jag att skriva på denna blogg och att dumpa den hade nog varit det allra jobbigaste. Så jag blir kvar åtminstone ett tag till.

Förresten: jag har säkert sagt det förr men jag älskar Youtube. Eftersom jag ingen tv har så är det skönt att bara se något av mitt eget val. Sant, det finns mycket skräp där ute också men då är det lätt att klicka vidare. Samtidigt kan man snabbt bli trött på alla de så kallade stjärnorna på Youtube som tror att de är något. Ni vet, de som älskar dopaminet och som gör eller säger vad som helst för några följare och/eller tittare till. Det är inte häftigt. Det är patetiskt. Oavsett hur mycket pengar ni tjänar på det. Att jag dessutom läser och studerar mycket om digital marknadsföring stärker bara min uppfattning om hur viktigt det är att börja umgås på riktigt igen är. Om ni bara anade hur profit-inriktat den branschen är vars enda mål är att kroka användarna, vilket jag har väldigt svårt för då jag är av den meningen att kommersialismen har gått helt över styr så till den grad att det är äckligt.

Hur som helst, jag tycker mig se att trenden vänder nu vilket värmer mig oerhört. Om några år kanske människor är människor igen istället för köpta åsiktsmaskiner.

119700cookie-checkAsociala medier på väg bort?