Det sociala fisket

Mina planer på att bli en klok och skäggig gubbe, sittandes på en bergstopp ser ut att gå åt skogen. Jag är helt enkel för social.

På lördagen jobbade jag på årets bokmässa, vilket kändes väldigt bra. Dels att få göra något utöver det vanliga men också för att det fanns så mycket människor omkring mig och vissa av dem var det väldigt länge sedan jag träffade. Det blev lite som årets familjemiddag.
Resten av helgen trodde jag skulle väl bli ungefär lika plågsam att uthärda, som det brukar vara. Varje kväll är en väntan på morgondagen. Det är väldigt jobbigt men jag klarar mig dels via att se på mycket film, men också genom att dra mig ut till några ställen här i kvarteret. Puben och pizzerian.

Jag vet, det låter ganska tråkigt, vilket jag också känner ibland, men det är också typ det enda jag orkar med just nu. Det få duga. Längre framöver, kanske när våren har satt in ordentligt, kommer jag lägga fokus på andra saker – såsom stand-up och stadens kulturhus samt utställningar av olika slag. Vi får se.

Men lördagen på puben blev i alla fall otroligt bra. Tack vare ett väldigt högljutt gäng beslutade jag mig att flytta från bardisken där jag vanligtvis hänger, till ett bord mitt i lokalen och med 6 sittplatser, vilket visade sig bli en riktig fullträff. Jag fick prata med flera jättetrevliga människor, om allt mellan  himmel och jord, vilket resulterade i att vi tillsammans gick till ett annat ställe för kvällens sista öl.

Med andra ord, min taktik kommer hädanefter vara annorlunda och mitt häng vid bardisken är inte längre standard. Min bror sa en gång att en ensam man vid en bardisk är intressant för han har säkert en intressant story att berätta. Det har jag med, men hittills har ingen haft tid att lyssna på den då de gjort nästa beställning och sedan gått till sitt sällskap. Men den dagen kommer nog.

Hur som helst, jag gillar egentligen inte barhäng men tills vidare får det duga och helgen blev jättebra. Att man dessutom fick en ölbjudande dörrvakt på Facebook är väl något av en bonus 😀

119670cookie-checkDet sociala fisket