Riktigt bra dagar

Det har blivit många riktigt bra dagar numera. Jag vet inte exakt vad det beror på (eller kanske jag gör det) men det är nästan så jag blir lite misstänksam. Faktum är att varje dag jag har haft som är riktigt bra avslutar jag den med att undra när det tar slut. Bra dagar är liksom för bra för att vara sanna. I alla fall i min värld.

Jag har nu bott i cirka tre månader, mitt i centrum, men det känns oväntat bra. Visst längtar jag ut till natiren ibland men det ska snart bli ändring på det då jag snart kommer få utökade möjligheter att göra just det. Mer exakt vad det handlar om säger jag inte nu, ni får helt enkelt vänta och se vad jag bubblar om…
Men jag har iaf gjort mig hemmastadd i kvarteret. Detta innebär att folk hälsar på mig, bjuder in mig och låter mig vara med. Som igår när jag länge och väl fick prata integration med tjejen i pizzerian, som för övrigt kommer från Syrien, och vi pratade mycket om kulturella skillnader. Det slutade med att jag ställde upp att hjälpa så gott jag kan med att lära dem svenska, våra sedvänjor, traditioner och talspråk. Ägaren till pizzerian och jag har också kommit varandra nära och vi pratar om att åka och fiska ihop någon dag framöver. Eller som i lördags då jag blev bjuden till bords av bartendern på Bishop´s Arms för att prata lite med hennes vänner. Dörrvakterna hälsar på mig, alla dunkar mig i ryggen och det är en slags speciell vänskap som sakta men säkert växer fram, vilket är härligt. Frisören i min trappa hälsar och ler varje gång jag dyker upp. Det må vara små saker men det räcker för att göra mig välmående.

Jag fortsätter leva sparsamt så gott jag kan, jag äter rätt och mår ganska bra överlag. Nyligen kontaktade jag flygklubben i Vårgårda om att i sommar få hoppa fallskärm. Tandemhopp förvisso men jag vill verkligen göra det. Det är mitt nästa stora mål.

Människor och situationer dyker upp från alla håll, helt oväntat, och jag som älskar att vara social trivs storartat. Kontaktnätet blir större och jag börjar göra planer för framtiden. Jag har tagit alltmer intresse av att sköta mig. Allt är bara grymt bra. Vågar man verkligen vara såhär nöjd med tillvaron?

Sedan har jag också börjat separera mina privata och offentliga konton på både Instagram och Facebook – Youtube är redan klart. Tanken är att hålla mina närmaste på mina privata konton och de kontakter som är mer ”affärsmässiga” om man ska kalla dem för det, till de offentliga kontona. Jag heter Anders Frihamn på de offentliga och att flytta över er är inget som jag kan göra, det får ni göra själv.

Slutligen, jag har ett inlägg på gång men jag varnar er, det kommer bli massivt! Det är det mest komplexa och mest invecklade inlägg jag någonsin har lagt ut. Den stora frågan är var jag ska börja, hur jag ska knyta ihop och avsluta. Jisses, vad har jag gett mig in på? Nåja, tiden får avgöra när det kommer ut. För ut ska det, även om det kommer göra oerhört många människor förbannade på mig. Men så är det, ibland måste man lida för sanningens skull, inte sant?

Nog tjatat från mig. Ha en grymt bra dag, för det tänker jag ha! 😀

119190cookie-checkRiktigt bra dagar