Ensam

Att vara ensam är skamfyllt och knappast man pratar om. Eller? Men det kan också vara skönt att vara ensam. I lagom dos.

I fredags var jag ute på en pub där jag fick chansen att umgås med förträffliga människor. En av dem frågade mig vem jag var där med. Ingen, blev svaret, varpå svaret blev att det väl var tråkigt? Tja, vad gör man när man inte har något val? Jag går ensam och gör allt ensam och det funkar. Det är bättre än att vara isolerad hemma och gräva ner sig i dystra tankar. Så jag går ut. Gör saker. Ensam.

Samtidigt är ju gräset alltid grönare på andra sidan, inte sant? När man är i en relation vill man ha ensamtid och tvärtom. Men jag har funderat lite, ensamhet och att vara ensam är ju något ytterst subjektivt. Det är vad du gör det till och jag tror att det handlar om balans.

På jobbet är jag oerhört social, vilket jag trivs med. Hemma träffar jag ingen såvida jag inte själv gör något åt det såklart. Helgerna är värst då det är tyst och tråkigt, men jag väljer att ta mig ut för att se och prata med andra människor. För sådan är jag. Men samtidigt undrar jag när det perfekta mellanläget är, var finns liksom det? Om det ens finns. Eller har man kanske blivit så jäkla självisk att det måste vara perfekt balans hela tiden, annars är det fel på alla andra människor som inte förstår?

Sanningen är att livet är olika för oss alla, lika olika som människor själva, och att den perfekta balansen är högst individuell. Det är vad du gör det till.

Så jag sitter ensam och längtar efter sällskap, precis varje dag, men jag vet att för att göra en skillnad så är det upp till mig. Folk säger att de ska komma och hälsa på men de har sina liv och det blir aldrig av och jag förstår det. För några år sedan var det tvärtom, det var svängdörrar hemma hos mig och fikorna avlöste sig i rasande fart. Men det var då det. Jag skäms inte att säga att jag är ensam och grupper på Facebook med över 16.000 medlemmar säger vad jag visste sedan länge, att jag är inte ensam om att vara ensam.

Fika, någon?

119000cookie-checkEnsam