Jag jobbar gratis!

Det hör man ibland, att folk minsann inte jobbar gratis. Men faktum är att det är precis vad jag gör.

För en gång i tiden var det tänkt att allt på internet skulle vara gratis, jo så sades det faktiskt, men idag är det ju inte riktigt så. Faktum är att det för mig kostar en slant att hålla igång min hemsida. Dels är det att ha min sida på ett s.k. webbhotell men även att ha back-up och support som bland annat hjälper mig med att synas bättre på nätet. Detta gör vi för att jag ska kunna få fler skrivuppdrag och göra hemsidan till något som går med förtjänst.Gratis arbete inte längre betalt

Tyvärr ser sanningen annorlunda ut och faktum är att min hemsida just nu går med en kraftig förlust. Därför har jag den senaste tiden funderat på att kanske lägga till en prenumerations-funktion och alltså ta betalt för ett anal artiklar varje månad. Ingen stor kostnad alls, men åtminstone så man får lite inkomster och dessutom, en validering att man är värd att läsas, något som jag idag saknar i alla fall som betalt. Beröm får jag emellanåt och jag har nyligen accepterat att det är sant, jag skriver bra! Man vill ju gärna veta att det man gör är bra, inte sant? För det ska ni veta att allt jag skriver tar tid att färdigställa. Man ska fundera ut själva konceptet och grundpoängen, man kanske ska källgranska och referera. Sådant tar tid och ork, och som jag sa, vem jobbar gratis idag?

Detta är ännu bara en fundering men om jag nu skulle börja ta betalt, exempelvis för humorinslagen, hur sätter man en prislapp på det? 20 kr/år eller 50? Kommer jag förlora läsare?

Utredning pågår….

(Pssst om du gillar vad jag skriver kan du jättegärna slänga in ett bidrag på paypal.me/andersfrihamn 🙂 )

118090cookie-checkJag jobbar gratis!