Lite nere idag

Jepp, humöret är nere idag. Inte helt åt skogen men tillräckligt för att skriva av sig i ett inlägg. Hoppas ni ursäktar.

Men istället för att bara skriva hade jag tänkt att göra det lite mer konstnärligt. Ni vet, lite flummigt och svårtolkat. Sådär lagom för att alla ska klia sig i huvudet och undra om man är riktigt friskt.

Trasig och bortkastad. Ensam och isolerad i ett rum, ifred från de som aldrig förstod, tack och lov. Men ändå.

Snart vänder det igen, ja det är ju så, livets upp- och nedgångar. Men ibland måste orden ut. Som idag då pysventilen måste användas för att liksom släppa ut lite frustration och irritation. För det måste man ibland.

I morgon vänder det igen och är som vanligt och vid månadsskiftet blir det bättre. Men jag är ensam igen. Kan man bli för ensam? Ja. troligen, men vi får se hur det går. Det blir åtminstone en förändring och något som distraherar. Som får mig att tänka framåt och förstå att jag inte är den enda utomjordingen i staden, sittandes i min bubbla.

Det blir bättre i morgon. Kanske jag får lust att göra något. På riktigt.

De var lite spontana tankar men det blev, av en händelse, även en liten dikt. Den går som följer:

Här sitter jag och känner mig inte som alla andra.
Där på festen efter jobbet då det såklart ska vara glatt.
Som i en egen bubbla jag är, jag mot baren börjar vandra
Bland hermelinerna jag återigen är en katt.

Det är ytterst märkligt det där, att jag ändå ska vara med.
För att inte falla ur ramen, jag skrattar och agerar i gänget.
Men det känns inte riktigt äkta och hela nästa dag jag led.
För var är det djupa och sanna? Väck med det ytliga flänget!

Varför ska jag känna så att jag är den knepiga och udda?
Inte är jag så värst konstig eller ens annorlunda.
Med tusentals tankar om allt, en del av dem ganska högljudda.
När alla andra verkar glatt genom livet lyckligt dundra.

Ensamheten verkar breda ut sig och jag fortsätter fundera.
I väntan på en vänlig själ, en annan utomjording som jag.
Någon som med mig kan tänkas alliera.
Någon som jag ihop med kan klura dag efter dag.

 

117690cookie-checkLite nere idag