Jag blir kränkt varje dag!

Jo, visst blir jag det, kränkt varenda jäkla dag. Inte att jag tänker på det direkt men jorå, så är det. Tillåt mig att berätta om min dag…

Väckarklockan ringer denna dag kl 6:15 och redan där börjar det. Att jag ska behöva infinna mig i tid på jobbet inskränker på mitt privatliv och skönhetssömnen som jag så väl behöver blir oavsett mycket kortare än jag hade behövt. Med andra ord, kränkningen är ett definitivum. Dessutom måste det även vara ett brott mot de medmänskliga rättigheterna att använda sig av sådan här slags tortyr. Märkligt att människorättsorganisationerna inte har reagerat.

Dagen går vidare och nästa kränkning sker lite längre fram, närmare bestämt vid frukostbordet då kaffet jag har är svart. Varför är det inte vitt? Dagen har knappt börjat och det är redan en katastrof.

Fortsättningsvis blir det inte heller mycket bättre. Busschauffören väljer en rutt som inte ens är i närheten av snabb eller fågelvägen vilket starkt begränsade min vilja att fortsätta åka kollektivt och främja miljön. Även om alla vägar bär till Rom var det inte ditåt jag ville och som papperslös flykting skulle jag troligtvis bara bli än mer kränkt. Att jag dessutom ska tvingas trängas med andra människor på denna buss är ett absolut intrång på min personliga integritet. Att busschauffören strongt vägrar att köra mig ända fram till dörren är bara klent.

Väl på jobbet blir det än mer svart kaffe, vilket jag kommer anmäla till både Amnesty och facket, den hårda snurrfåtöljen kränker min stjärt och den fula utsikten utanför fönstret kränker min kreativa sida som jag behöver för att göra mitt jobb på ett bra sätt. Färden hemåt med samma busschaufför som återigen vägrar släppa av mig vid min ytterdörr och i brevinkastet ligger en hög räkningar vars avsändare mer än villigt kränker min fritid då jag tack vare dem aldrig har råd att göra det som jag egentligen skulle vilja göra.

Dagen avslutas med fler kränkningar då tv-kanalerna uppenbart och envist ska visa skräp som jag inte vill ha, dessutom till en skitdyr tv-licens som jag har blivit påtvingad att betala. Grannen har kul med frugan i sängen vilket kränker både mitt ljudrum som mitt privatliv och slutligen blir det natt, vilket, som kronan på verket, naturen ger mig som en kränkning av mitt ljusbehov av typisk skandinavier.
Annars kan jag bli mer deprimerad och gnällig än jag redan är vilket i sin tur säkerligen skulle leda till fler blogginlägg av denna typ, och det vill vi ju inte. För det skulle ju kränka mina läsare.

kränkt baby humor andersfrihamn

 

117490cookie-checkJag blir kränkt varje dag!