Läser någon detta?

Läser folk bloggar numera? Med tanke på antalet kommentarer på min blogg så verkar det inte vara så.

Förlåt om jag låter gnällig men ibland vill man gärna ha lite respons på vad man skriver. Ibland undrar jag varför jag bloggar, dessutom helt jäkla gratis för alla att läsa, men de är klart att det ofta känns bra att sätta sina ord på pränt. För att göra sina tankar synliga och att kunna sprida sina idéer. Sedan skulle man också ibland gärna få en kommentar eller två bara för att inte känna sig hel ensam med sina galenskaper.

Detta får mig också att fundera på detta med demokrati, som trots allt inte är givet, vilket tyvärr många verkar tro, Jo, jag vet att det är val nästa år och det kommer som vanligt bli ett tja om att man faktiskt borde gå och rösta för att utnyttja sin rösträtt, och ja, det är ju faktiskt sant. Demokrati och rätten att göra sin röst hörd är inget självklart. Inte ens på internet. Jag menar inte att vi ska skapa milslånga diskussioner men vi kan väl åtminstone skänka ett gott ord både hit och dit för att vi ska, utan för att vi faktiskt än så länge kan.läser kommentera åsikt demokrati

Jag har nu bloggat i över nio år och det har hänt en hel del. Jag har debatterat och mejlat till massor av människor i alla möjliga samhällsklasser och det fanns en gång en möjlighet att göra sin röst hörd. Tyvärr förstördes detta av så kallade nättroll och censuren trädde in. Framförallt tidningar, folkets medier drog in alla möjligheter för oss vanliga, dödliga att få våra röster hörda och folkets vilja att engagera sig dog sakta men säkert ut. Idag kan man gott kalla den svenska friheten att uttrycka sig för ett ganska enkelriktat medium där det för vissa är oerhört svårt att få plats.

Jag har pratat med elitidrottare, filmstjärnor, artister, kungligheter, journalister och en hel hög med vanliga, sköna, fantastiska människor och ibland saknar jag den tiden. Då människor orkade att bry sig och kunde uttrycka sig på ett civiliserat sätt.

Med andra ord, våga att kommentera och tycka saker. För vem ve när den möjligheten är helt borta och vi önskar att vi sa vad vi tyckte?

117270cookie-checkLäser någon detta?