Hur man blir en vardagsrebell. Eller bara jäkligt jobbig.

Många är vi nog i vårt samhälle som kan hålla med om att vi har alldeles för många regler omkring oss. Inte bara trafikregler utan även lagar och restriktioner att följa. För att inte nämnda de Tips om hur man blir vardagsrebell och irriterande på Anders Frihamnsociala spelreglerna som gör att man förhoppningsvis blir någorlunda accepterad, och hur skulle det annars se ut? Att tugga på någon annans skor eller sniffa dem i rumpan är alltså INTE okej!

Som sagt, regler, förbud, förordningar och lagar kan vara väldigt bra för att styra upp samhället och få åtminstone lite ordning på myrstacken, men om man känner att man ändå vill vara lite rebell och liksom vara trotsig så finns det som kallas för vardagsrebeller. Inom ens egna väggar eller då ingen ser finns det nämligen saker att göra för att få utlopp för sin innersta radikal-rebell-jävel:

 • Övergångsstället. När jag var liten fick jag lära mig att man inte ska cykla eller springa över vägen, med risk för att bli överkörd. Men det finns ju faktiskt genvägar även om denna lösning kan uppfattas som smått jobbig. Å andra sidan är ju motion viktigt, har jag hört… Men min lösning är att hoppa som ”små grodorna” över vägen, gärna sjungandes så man kan muntra upp sina eventuella medgångtrafikanter. Liksom ”Allsång på vägkanten”, och det är ju lysande då det dels inte går för snabbt så att bilisterna hinner se dig ordentligt, dels att du/ni hörs. För att synas ytterligare kan man ju alltid stoppa ner en sådandär orange flagga som brukar finnas på barncyklar, i kalsongerna. Fullständigt lysande om ni frågar mig! Sedan, om man vill vara smått extrem kan man fuska lite genom att gå mot röd gubbe. När ingen ser.
 • Drick te i kaffemugg eller kaffe ur en tekopp. Alltid retar det någon!
 • Väggtexter. Som ni kanske har sett så är det numera en uppskattad detalj i många hem att ha så kallade väggtexter med olika ord och meningar, hängandes på väggen. En av de absolut vanligaste tycks vara det latinska uttrycket ”Carpe Diem” vilket då är en uppmaning att man ska fånga dagen. I sann rebellanda kan man köpa en sådan, hänga den ovanför teven, köpa sig ett sexpack folköl och glo på antingen teven eller på texten och liksom visa att nope, det ska jag banne mej inte göra!
 • Gå extra bredbent in i rulltrappor så att ingen kommer förbi. Väldigt skoj och en lätt slags gymnastik. Väl?
 • Köp en hund, döp den till Stig-Barbro eller till Ååååh, ta den sedan till närmaste park och öva inkallning.
 • Prata rövarspråket med kassörskan när du handlar på Ica. Hohalollolå bobrorudodenon, äror dodu sosinongogelol?
 • Visa ditt missnöje med debatten om att leva hälsosamt och lev tvärtemot. När folk pratar om olika dieter bär du t-shirts med texter som ”Öl byggde denna vackra kropp” och predikar ivrigt om att kombinationen folköl och chokladbollar gör underverk för hyn.
 • Om du har gott om tid, sök upp närmaste hiss och tryck på alla knapparna för våningar. Kanske inte bästa sättet att få kompisar på men vem vet?
 • Berätta skämt för dina jobbarkompisar och vänner och med avsikt glömma slutklämmen. Gång på gång på gång på…
 • Klassikern: tugga med öppen mun.
 • Ännu en klassiker: avbryt folk med vad du än kan hitta på annat att prata om. Härlig stämning utlovas!
 • Vid diskussioner, kasta in slumpmässa ordspråk som är helt fel. ”-Ja jag säger då det, allt var bättre med dörr.” eller ”-Liten luva hjälper ofta mycket löss”.

Varsågoda. Detta är bara en bråkdel av vad man kan hitta på, möjligheterna är oändliga så kör på! Om inte så lär man i alla fall få en ganska omväxlande vardag där folks reaktioner blir en extra liten bonus. Lycka till! 🙂

101410cookie-checkHur man blir en vardagsrebell. Eller bara jäkligt jobbig.