Inläggen som aldrig kommer ut.

En dag då jag är långt borta kommer något datorsnille hitta dem. Inläggen från Anders Frihamn som aldrig kom ut till allmänt beskådande.

För så är det nämligen med mig, att jag skriver om både kort o långt, brett o smalt, om gott och ont, varav de i den sistnämnda kategorin är av den typ som jag aldrig kommer att släppa ut. Varför? Jo, av den enkla anledningen att jag trots allt har en respekt och medkänsla för mina medmänniskor, oavsett hur elak eller dum någon har varit, så släpper jag inte dessa texter.

Självklart skulle dessa publikationer skapa ramaskri och ett jäkla drama, och vad skulle det vara värt? Inte ett vittet lingon i mina ögon o öron. Därför gör jag det inte. Det kan också finnas mycket sorg, ilska och smärta bakom saker jag skriver om, men då låter jag skrivandet ha sin läkande kraft inom mig och dessutom, om ni visste allt om vad jag tänker och tycker skulle det ta alldeles för mycket kraft och energi från oss alla, som till slut skulle leda till absolut ingenting.

Sedan, om man ska nämna de texter som anbelangar de människor som har gjort mig illa på något sätt, de skriver jag, och bevarar för mig själv, men då finns de där, svart på vitt. Det betyder något, åtminstone för mig, och det är min hemlighet. Sedan finns det något som jag tror på, och det är karma. Man kan kalla det för religion eller universums krafter, men något finns uppenbarligen där som på något sätt ger igen och som innebär att jag kan stolt vandra vidare utan att behöva smutsa ner mina händer med människor som ändå inte är värda all tid och kraft det skulle innebära om jag skulle försöka ge igen på något sätt.

Allting bottnar, rätt och slätt och ack så enkelt, i ett enda talesätt. Det är så enkelt att förstå att många tycks ha förlorat dess innebörd, dess essence, kanske på grund av att vi numera inte hinner stanna upp och tänka på grundläggande saker. Som att behandla andra som du själv vill bli behandlad..

Ja, så enkelt är det. Rätt och slätt. Det är många gånger kärnan i inläggen som aldrig kommer ut.

116190cookie-checkInläggen som aldrig kommer ut.