Dessa fantastiska appar!

Google Play Android appar

Användbara appar för alla plattformar som underlättar både vardagen och förbättrar hälsan.

Teknik kan vara fantastisk om man bara söker på rätt ställen. Trots att jag ideligen predikar om att man helst ska göra annat än att sitta vid skärmar precis hela dagarna, så finns det faktiskt teknik som jag tycker är både fantastiska och oerhört användbar. Om de (appar eller program) dessutom är rejält billiga eller helt gratis så är jag inte den som nobbar!

När jag försöker hitta bra appar så är jag väldigt noggrann. Det tar oftast ganska lång tid innan jag har testat ordentligt och äntligen hittat det jag tipsar andra människor om. Ett jobb som testare på Råd & Rön vore perfekt för mig *vink vink*
Självklart varierar behov efter person men hur som helst, här kommer en bunt appar som jag tycker är rena ”måsten” och som jag använder så gott som varje dag. Följande tips fungerar med säkerhet på Android men flera av dem fungerar även på andra plattformar.

Sköna appar alla ”måste” ha!

  • Google Keep – En fantastisk liten app som fungerar som ett anteckningsblock. Man kan skriva, fota eller prata in noteringar och spara dem inte bara på mobiltelefonen utan också på Google Drive eller i Dropbox. Dessutom kan man lägga Google Keep som tillägg i sin dator om man använder Google Chrome. Där kan man redigera, vilket också då ändras i mobiltelefonen. Fantastiskt när man får idéer och vill vara säker på att de sparas på rätt ställen.

  • Matpriskollen – En genial liten app där man kan ställa in vilka matvarubutiker man brukar handla i, man kan göra inköpslistor, få rabattkuponger och dessutom ställs inköpslistan i den ordning som butiken har sin layout i. Så man slipper springa ram och tillbaka i butiken smått förtvivlad över var man ska hitta sakerna och hur man ska hinna få med sig alla prissänkta varor i tid. Extra snyggt är det att man kan få alla prissänkta varor i olika kategorier, vilket gör att man med lätthet kan få med sig hem precis allt vad man behöver.

  • Our Home – Den absolut bästa appen när det gäller att ha koll på hushållets alla sysslor och dessutom dela upp dem bland familjemedlemmar. Om man vill ha belöningar kan man också lägga till det och man kan även se procentuell statistik på vem som gör vad och mest på vilket område. Den finns även på nätet, vilket är mer lättöverskådligt. Tyvärr finns den ännu inte på svenska så i början blir det mycket skrivande och det tar lite tid innan man får full koll på det men överlag är det en jättebra app om man t. ex. vill ha mer rättvis fördelning på sysslor samt motivera de familjemedlemmar som annars är lite svårstartade.

  • My Kaspersky Safe Kids – Problem med att barnen sitter för länge vid sina skärmar? Inga problem längre då My Kaspersky Safe Kids går att installera på alla plattformar, telefoner, plattor, telefoner och datorer, vilket gör att du har koll inte bara på vad de gör utan också hur länge det är okej att sitta. Det finns också en betalversion, som är billig, som ger kontroll på vem man har pratat i telefon med eller vilka sms som har kommit in men personligen tycker jag att gratisversionen funkar jättebra och man behöver ju trots allt inte lägga näsan i blöt precis överallt.

  • Om man gillar talsynteser och att slippa knappa in allt i sin mobil så finns det jättesmarta appar för det också. Efter några enkla inställningar i t. ex. OK Google Commands kan du låta telefonen ställa in väckarklockan eller öppna din kalender helt enkelt genom att bara säga det. En annan är Voice Access där man säger siffror istället för att trycka på knappar. Väldigt bra men är under utveckling i dagsläget så det är inte helt perfekt ännu.

 

Hälsan ska man också tänka på…

  • S Health – En jättebra liten app från Samsung om man vill leva mer sunt. Förutom stegräknare kan man också aktivera viktkoll, intag av kaffe och vatten, sömnanalys, blodtryck, näringsvärden m.m.

  • Level Up Life – Gillar du nostalgispel från den digitala barndomen? Då är detta en skojig liten app för dig som uppskattar pixlig grafik samtidigt som du vill utmana dig själv i ett rollspelsliknande upplägg. Appen ger dig utmaningar inom olika områden och du kan därmed bygga upp din styrka, uthållighet, visdom o.s.v. Det är en jättebra och kul app som tar dig utanför hemmets trygga vrå och som hjälper till att avslöja vad livet har att bjuda.

  • BrainCoach – Ett bra sätt att motionera hjärnan på. Det är en ganska enkel app med enkla spel men som gör gott för hjärnan. Man får träna sitt minne, sin koncentrationsförmåga och sin reaktionsförmåga i små spel samtidigt som man ser hur man blir bättre. Dessutom samlar man fler av hjärnans nödvändiga nervceller. Speciellt intressant är detta då det är vetenskapligt bevisat att ju mer man tränar och ju bättre hjärnans nervtrådar utvecklas, desto mindre är risken för t. ex. Altzheimers och andra åkommor på hjärnan.

  • BrainWaves – Enligt forskarna ska ”vitt brus” kunna utveckla din koncentrationsförmåga, göra dig mer effektiv och/eller bli mer avslappnad. Du kan också sova bättre om man lyssnar på ”Vitt brus”. Detta speciella ljud kan återfinnas i naturen såsom porlande vatten, regn, vind m.m. och ska som sagt få oss att må bättre. Jag har nyligen börjat använda denna app och har inte märkt något resultat ännu men denna process tar lite tid. Att lyssna på ”vitt brus” till exempel vid läggdags har nu blivit en vana för mig.

  • White Noise – Ännu mer ”Vitt brus” men i betydligt trevligare form då man kan välja olika atmosfärer. Om man tycker att sorlet från inuti ett kafé är avslappnande kan man kombinera det med regn eller åska. Eller varför inte vinande vindar eller dunket från ett tåg på räls. Otroligt mysigt och med inbyggd timer.

111960cookie-checkDessa fantastiska appar!